Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Osmaniye'de TAKEP Projesi! Domates ve biber hasadı başladı

Osmaniye'de TAKEP Projesi! Domates ve biber hasadı başladı

Osmaniye'de, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında dağıtılan fidelerin hasadı yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye'de TAKEP Projesi! Domates ve biber hasadı başladı
KAYNAK: İHA

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Arıklıkaş köyünde düzenlenen hasat programında, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında dağıtılan domates ve biber fidelerinden elde edilen ürünlerin hasadını gerçekleştirdi. Üreticilerle bir araya gelen Vali Yılmaz, fidelerin durumu ve ürünlerin kalitesi hakkında bilgi aldı.

A W253129 04 Result

TAKEP Projesi ile Çiftçiye Destek

Vali Yılmaz, proje hakkında yaptığı açıklamada, 'Bugün Bahçe ilçemizin Arıklıkaş köyünde, TAKEP kapsamında, biber ve domates yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve üretimi artırma amacıyla 32 çiftçimize, yüzde 75 destekli olarak 100 bin adet domates ve 187 bin 500 adet biber fidesi dağıtıldı. Projenin toplam bedeli 1 milyon 500 bin TL olup, bunun yüzde 25'lik kısmı olan 375 bin TL çiftçi katkısı, geri kalan 1 milyon 125 bin TL ise Bakanlığımız tarafından hibe olarak karşılanmıştır' dedi.

A W253129 02 Result

Hasat Edilen Ürünler ve Çeşitleri

Proje kapsamında dağıtılan fidelerin çeşitlerine de değinen Vali Yılmaz, 'Domates fidesinde Kuzey köy, Pembe köy ve Gülçin çeşitleri, biber fidesinde ise Bayrak, Lale, Semerkant kapya biber çeşitleri dağıtılmıştır. Bahçe ilçesinde toplam 2 bin 280 dekar alanda sebze üretimi yapılmaktadır ve Arıklıkaş köyü Buğdaycık Ovası'nda en fazla sebze yetiştiriciliği yapılmaktadır' ifadelerini kullandı.

A W253129 03 Result

Üreticilere Teşekkür Etti

Çiftçilere bereketli bir hasat dönemi dileyen Vali Yılmaz, 'Bahçe ilçemizin çiftçilerine, böyle güzel üretimler yapıp ekonomimize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Kadim, tarihi eskilere dayanan Bahçe ilçemizde her türlü sebze, meyve doğal ve çok kaliteli üretilmektedir. Hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

A W253129 01 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçükçekmece Kent Lokantası Nerede? Küçükçekmece Kent Lokantası'nın Çalışma Saatleri? Fiyatları Nedir?

Küçükçekmece Kent Lokantası Nerede? Küçükçekmece Kent Lokantası'nın Çalışma Saatleri? Fiyatları Nedir?