Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hatay'da limon üreticisine destek

Hatay'da limon üreticisine destek

Hatay Valiliği'nin başlattığı proje ile limon üreticilerine destek sağlanarak, zincir marketlere doğrudan satış imkanı tanınıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da limon üreticisine destek
KAYNAK: İHA

Hatay, Türkiye'nin önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Ancak, bu yıl yaşanan tarım işçi bulma zorluğu ve yüksek rekoltenin getirdiği sorunlar, limon gibi ürünlerin dalında kalmasına sebep olmuştu. Hatay Valiliği, bu sorunu çözmek ve üreticilere destek olmak amacıyla başlattığı proje kapsamında, limon satışlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Hatay'da Limon Üreticisine Destek

Zincir Marketlere Aracısız Satış İmkanı

Hatay Valiliği tarafından başlatılan proje ile hasat edilen limonlar, zincir marketlere aracı olmadan doğrudan satılacak. Bu adım, üreticilerin daha fazla kazanç elde etmelerini sağlayarak, ürünlerin dalda kalma sorununa çözüm sunmayı amaçlıyor.

Hatay'da Limon Üreticisine Destek

Vali Mustafa Masatlı: '200 Bin Ton Civarı Rekolte Bekliyoruz'

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Arsuz ilçesi Uluçınar Mahallesi'nde gerçekleşen limon hasadına katılarak, bu yılki limon rekoltesini değerlendirdi. Vali Masatlı, tüm il genelinde 52 bin dekarlık narenciye ekilişi bulunduğunu ve bu yıl 200 bin ton civarında bir rekolte beklediklerini ifade etti.

Hatay'da Limon Üreticisine Destek

Pazarlama Stratejisi ve Market İşbirliği

Yüksek rekoltenin, pazarlama noktasında sorunlar doğurduğuna dikkat çeken Vali Masatlı, Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun bölgeyi ziyaret ederek saha taraması yaptığını ve ürünleri satın alarak destek olduklarını belirtti. Ayrıca, Vali Masatlı, bu işbirliğinin diğer marketlere örnek olmasını umduğunu ifade etti.

Hatay'da Limon Üreticisine Destek

Kadın Kooperatifleri ile Sürdürülebilirlik Hedefi

Vali Masatlı, kadın kooperatifleri ile yapılan çalışmalara da vurgu yaparak, bu alandaki projelerin sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma adına önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem'den Kaçtılar! Antalya'da Sel Mağduru Oldular!

Deprem'den Kaçtılar! Antalya'da Sel Mağduru Oldular!