Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi En zengin milyarderler listesi açıklandı: Türkiye'den 27 isim yer alıyor

En zengin milyarderler listesi açıklandı: Türkiye'den 27 isim yer alıyor

Forbes'un 2024 Milyarderler Listesi açıklandı! Dünya çapında zenginlik sıralamasını belirleyen liste, dikkat çeken isimler ve servet artışlarıyla dolu. Türkiye'den de 27 ismin yer aldığı listede, hangi milyarderler öne çıktı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
En zengin milyarderler listesi açıklandı: Türkiye'den 27 isim yer alıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Forbes dergisi tarafından yayınlanan 2024 Milyarderler Listesi, dünyanın en zengin insanlarını belirlemeye yönelik bir kez daha ışık tuttu. Bu yıl 38'inci kez yayımlanan listede, dünya çapında milyarderlerin sayısının ve servetlerinin gözle görülür bir şekilde arttığı görüldü. Milyarder sayısı geçen yıla kıyasla tam 141 kişi artarak 2 bin 781'e yükseldi. Bu, milyarderlerin toplam servetlerinin de 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara çıkmasını sağladı. Türk milyarderlerin toplam serveti ise yaklaşık olarak 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

Kimler Başı Çekiyor?

Forbes'un Milyarderler Listesi'nde en dikkat çeken isimler arasında Lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault yer alıyor. Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı. Şirketin markaları arasında Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior ve Sephora bulunuyor. Arnault'un serveti geçen yıla kıyasla 22 milyar dolar artış gösterdi.

İkinci sırada ise Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk yer alıyor. Musk'ın serveti 195 milyar dolar olarak açıklandı. Üçüncü sırada ise ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos bulunuyor; serveti 194 milyar dolar olarak hesaplandı.

Kadınların Zirvesi ve Yaş Ortalaması

Dünyanın en zengin kadını unvanını 99,5 milyar dolarlık servetiyle L'Oréal'in kurucusunun torunu Françoise Bettencourt Meyers kazandı. Kadınların milyarderler arasındaki oranı geçen yıl olduğu gibi yaklaşık yüzde 13 olarak kaldı. Milyarderlerin ortalama yaşı ise 66 olarak belirlendi. En yaşlı milyarder unvanını 102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph alırken, en genç milyarder 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt oldu.

Ülkeler Bazında Dağılım

En çok milyarderin bulunduğu ülke 813 kişiyle ABD oldu. Onu 473 milyarderle Çin ve 200 milyarderle Hindistan takip etti. Türkiye'den ise 27 isim listede yer aldı.

Türkiye'den Öne Çıkan İsimler

Forbes'un Milyarderler Listesi'nde Türkiye'den 27 isim yer alırken, bu isimler arasında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker dikkat çekti. Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini olarak 597'inci sırada yer aldı. Onu 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, 3,1 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ve 2,8 milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı’na bin 608 personel alım ilanı Resmi Gazete’de

İçişleri Bakanlığı’na bin 608 personel alım ilanı Resmi Gazete’de