Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dikkat! Emzirme ödeneği hesaplara yatıyor

Dikkat! Emzirme ödeneği hesaplara yatıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eylül ayı emzirme ödeneği ödemeleri için hazırlıklara başladı. Çalışan anneler ve sigortasız eşlerin bu yardımı nasıl alacağına dair detaylar haberimizde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat! Emzirme ödeneği hesaplara yatıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emzirme ödeneği ödemeleri için her ayın 8'i ile 14'ü arasında hesaplara para yatırıyor. Bu ay da eylül dönemine ait emzirme ödenekleri, belirlenen tarihlerde ailelerin hesaplarına aktarılacak.

Kimler Emzirme Ödeneği Alabilir?

Emzirme ödeneği, doğum yapmış sigortalı kadın çalışanlara veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması durumunda sigortalı erkek çalışanlara verilmektedir. 2024 yılı için emzirme ödeneği tutarı 857 TL olarak belirlenmiştir. Yardım, PTT aracılığıyla hesaplara yatırılır.

Ödeneğin Alınabilmesi İçin Gereken Şartlar

Emzirme ödeneğinden yararlanabilmek için, annenin veya eşinin SSK ya da Bağkur'a kayıtlı olması ve en az 120 gün prim ödemiş olması gerekmektedir. Kadın çalışmıyorsa, ödenek sigortalı eşine ödenir. Başvurular SGK’ya dilekçe verilerek yapılabilir.

Kadın İstihdamını Destekleyen Bir Yardım

Emzirme ödeneği, kadın istihdamını desteklemek ve annelerin iş hayatından kopmalarını engellemek amacıyla sağlanmaktadır. Sigortalı kadın çalışan, doğum parası olarak da bu yardımı SGK’dan alabilir. Yardım, her ayın belirli tarihlerinde PTT aracılığıyla hesaplara geçer ve ailelerin ekonomik yükünü hafifletir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da boğulma tehlikesi yaşayan çocuk cankurtaran tarafından kurtarıldı

Hatay'da boğulma tehlikesi yaşayan çocuk cankurtaran tarafından kurtarıldı