Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana'da Mayer cinsi limon hasadı başladı! Limonun fiyatı düşecek mi?

Adana'da Mayer cinsi limon hasadı başladı! Limonun fiyatı düşecek mi?

Adana'da mayer cinsi limonun hasadı başladı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, limonda 641 bin ton rekokte hedeflendiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da Mayer cinsi limon hasadı başladı! Limonun fiyatı düşecek mi?
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da, mayer cinsi limon hasadı hava sıcaklıkları nedeniyle yaklaşık üç hafta önce başladı. Kent genelinde 230 bin dönüm alanda üretilen limon için 641 bin ton rekolte hedefleniyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sıcak ve nemli hava koşullarının hasadı erkene çektiğini söyledi.

A W260612 03 Result

Limonun kilosu tarlada kaç TL? Limonun fiyatı düşecek mi?

Mayer cinsi limonun fiyatı, bahçede 10-13 lira, halde ise 20-25 lira arasında değişiyor. Eski yatak limonun halde kilogram fiyatı ise 50-55 lira. Doğan, bir hafta sonra eski yatak limonların piyasadan çekileceğini ve sadece mayer cinsi limonun kalacağını belirtti.

A W260612 05 Result

Resmi kesim tarihi bekleniyor

Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu, limonun resmi kesim tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Şu anda kesilen limonlara göz yumulmasının nedeni olarak pahalılığın önüne geçilmek istenmesi gösteriliyor.

A W260612 10 Result

Rekolte hedefi 

Adana'da bu yıl 641 bin ton limon rekoltesi bekleniyor. Geçen yıla göre yüzde 30'luk bir düşüşün olduğu belirtiliyor. Doğan, sıcak havaların yanı sıra geçen yıl para etmeyen limon ağaçlarının sökülmesinin de bu düşüşe neden olduğunu ifade etti. Ancak mevcut rekoltenin hem yurtiçi hem de yurtdışına yeteceğini vurguladı.

A W260612 04 Result

Çiftçiler Memnun

280 dönüm alanda limon üretimi yapan çiftçi Metin Televi, fiyatlardan ve verimden memnun olduklarını, dönüm başına 5-6 ton limon beklediklerini dile getirdi. Alıcı ve satıcıların mevcut fiyatlardan memnun olduğu, limonun hem iç piyasada hem de ihracatta rağbet gördüğü belirtiliyor.

A W260612 01 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor?