Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana'da biber salçası mesaisi başladı

Adana'da biber salçası mesaisi başladı

Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaşlar, kırmızı biberleri salça yapmak için mesaiye başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da biber salçası mesaisi başladı
KAYNAK: İHA

Adana'da, hazır salçaların yerini ev yapımı salçalar alıyor. Vatandaşlar, Kozan ilçesindeki biber satıcılarından çuvallarla salçalık biber satın alarak kendi üretimlerini yapmayı tercih ediyor. Bu süreçte, bazıları biberleri elle temizlerken, bazıları ise biber çekim merkezlerinde pratik çözümlerden yararlanıyor.

A W260604 05 Result

Biber Fiyatları Düştü

Geçen yıl kilogramı 24 liradan satılan salçalık biberler, bu yıl 17-18 liradan alıcı buluyor. Bu fiyat düşüşü, evde salça yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Vatandaşlar, araçlarına yükledikleri biberlerle ilginç görüntüler oluşturuyor. Biber almaya gelen Süleyman Şenoğul, 'Bu bölgede insanlar kendi salçalarını yaparlar. Hazır salçalara pek güven olmaz. Bu sene mesai erken başladı. Geçen seneye göre fiyatlar gayet düşük. Bizler için iyi oldu' şeklinde açıklama yaptı.

A W260604 02 Result

Geleneksel Yöntemlerle Salça Üretimi

Kozan ilçesinde, salçalık biberlerin temizlenmesi ve işlenmesi geleneksel yöntemlerle yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlar, biberleri çeşitli zahmetlerle temizleyerek ve çekim merkezlerinde işleyerek salçalarını hazırlıyor. Doğal ve katkısız salçalar, lezzetiyle tüketicilerin gözdesi olmaya devam ediyor. 

A W260604 03 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Staj ve Çıraklık Mağdurlarına kritik düzenleme

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına kritik düzenleme