Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Tel Aviv’de Esir Protestosu: Binlerce İsrailli Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı

Tel Aviv’de Esir Protestosu: Binlerce İsrailli Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı

Tel Aviv’de esir yakınlarının düzenlediği protestoda, binlerce İsrailli Başbakan Binyamin Netanyahu'yu "devletin sabotajcısı" olarak nitelendirip istifaya davet etti. Protesto sırasında polisle çatışmalar yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tel Aviv’de Esir Protestosu: Binlerce İsrailli Netanyahu’yu İstifaya Çağırdı
MUHABİR: Süleyman Gezici

İsrail’in başkenti Tel Aviv, binlerce İsraillinin katıldığı büyük bir protestoya sahne oldu. Kirya Askeri Üssü yakınlarında toplanan kalabalık, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine karşı sert eleştirilerde bulundu.

 Gazze Şeridi’nde süren ateşkes ve esir anlaşması müzakerelerinin yavaş ilerlemesi, protestocuların tepkisini çekerken, göstericiler Netanyahu'yu "devletin sabotajcısı" olarak nitelendirdi.

“Suçlusun, Doğrudan Hapse Gir” Pankartları Açıldı

Göstericiler, Netanyahu’nun politikalarını hedef alarak, ellerinde “Suçlusun”, “Doğrudan hapse gir” yazılı pankartlar taşıdı. Esir yakınları ve onları destekleyen binlerce İsrailli, hükümetin esir anlaşmasını bir an önce imzalamasını talep ederken, Başbakan Netanyahu’ya istifa çağrısı yaptı. Bu sert tepki, İsrail toplumunda artan huzursuzluğun bir yansıması olarak görülüyor.

Polisle Çatışma Çıktı Gözaltılar Var

Protesto sırasında tansiyon yükseldi ve göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Çıkan arbedede 2 gösterici polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca, atlı bir polisin çarptığı bir gösterici yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altınbeşik Mağarası Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Antalya Altınbeşik Mağarası Ziyaretçi Rekoru Kırdı