Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya 'İsrail Hapishaneleri "İşkence Kampı"na Dönüştü'

'İsrail Hapishaneleri "İşkence Kampı"na Dönüştü'

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem, İsrail hapishanelerinin, Filistinlilere yönelik ağır işkencelerin uygulandığı "işkence kamplarına" dönüştüğünü belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'İsrail Hapishaneleri "İşkence Kampı"na Dönüştü'
KAYNAK: AA

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem, "Cehenneme hoş geldiniz: İsrail hapishaneleri işkence kampları ağına dönüştü" başlıklı raporunda, İsrail hapishanelerinin Filistinlilere yönelik işkence merkezi haline geldiğini açıkladı. Raporda, hapishanelerdeki kötü muameleler ve işkenceler ayrıntılı olarak ele alındı.

Rapor, 30'u işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'dan, 21'i Gazze Şeridi'nden ve 4'ü İsrail vatandaşı Araplardan olmak üzere toplam 55 Filistinlinin ifadelerine yer verdi. Bu ifadeler, İsrail hapishanelerinde yaşanan sistematik işkenceleri gözler önüne serdi.

Filistinliler, cezaevlerinde fiziksel ve cinsel şiddet, aç bırakılma, uykudan mahrum bırakılma, aşağılanma ve keyfi şiddet gibi ağır işkencelere maruz kaldıklarını belirtti.

Hapishanelerdeki Durum

Raporda, İsrail hapishanelerinde yaşanan işkencelerin, 12'den fazla cezaevinin insanlara kötü muamele amacıyla bir kamp haline getirildiğini ortaya koydu. Ayrıca, Temmuz 2024 itibarıyla hapishanelerdeki Filistinli sayısının 9 bin 623'e çıktığına dikkat çekildi.

"İdari Tutukluluk" Uygulaması

İsrail'in uyguladığı "idari tutukluluk" ile suçlama ve yargılama olmaksızın Filistinlileri 1 aydan 6 aya kadar tutuklayabildiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziray ve Banliyö tren setleri için yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Gaziray ve Banliyö tren setleri için yeni düzenleme yürürlüğe girdi