Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İnsan Hakları Avukatı Deek: Soykırımın Hedefi Tüm Dünyadaki Filistinliler

İnsan Hakları Avukatı Deek: Soykırımın Hedefi Tüm Dünyadaki Filistinliler

Filistin Kurtuluş Meclisi'nin Hukuk ve Diplomatik İşler Direktörü Lamis Deek, Hiroşima'daki konferansta Filistinlilere yönelik soykırımın sadece bölgesel değil, küresel bir hedef olduğunu belirtti. Deek, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin uluslararası konumunu zedelediğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İnsan Hakları Avukatı Deek: Soykırımın Hedefi Tüm Dünyadaki Filistinliler
KAYNAK: İHA

New York Barosu'ndan avukat ve Filistin Kurtuluş Meclisi (PAL) Komisyonu Hukuk ve Diplomatik İşler Direktörü Lamis Deek, Filistinlilere yönelik soykırımın sadece Filistin'deki değil, tüm dünyadaki Filistinlilere ve destekçilerine yönelik olduğunu ifade etti.

Deek, İstanbul'da düzenlenen "Gazze'den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek" konferansında, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Soykırımın Uluslararası Proje Olduğunu Belirtti

Deek, Filistinlilere yönelik soykırımın Batı tarafından yönetilen, korunan ve ilerletilen uluslararası bir proje olduğunu belirtti. Bu projenin hedefinin sadece Filistin’de değil, tüm dünyadaki Filistinlileri ve onların destekçilerini öldürmeyi, soykırıma uğratmayı ve susturmayı amaçladığını vurguladı.

Filistin Destekçilerine Yönelik Baskılar 

Filistinli aktivistlere ve dünya genelindeki Filistin müttefiklerine yönelik baskıların, Filistin'deki soykırımın bir uzantısı olduğunu söyleyen Deek, bu baskıların soykırım kadar yasa dışı hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Filistin dışındaki Filistinlilerin seslerinin ve Filistin’in yok edilmesine karşı çıkan seslerin fiziksel olarak silinmesinin amaçlandığını ifade etti.

Antisemitizm ve Soykırım Yanlısı Amaçlar

Deek, Filistin’e destek verenlerin antisemitik olmakla suçlanmasının soykırım yanlısı amaçlar taşıdığını belirtti. "'Antisemitizmi durdur' kampanyası, aslında antisemitizme odaklanmıyor; İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına itirazları durdurmaya çalışıyor ve bu kampanya, Filistinlileri tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.

ABD'nin İsrail'e Destek ve Uluslararası Tepkiler

ABD'nin İsrail’e koşulsuz desteği bağlamında, Nakba ve soykırımın Batı sistemine karşı küresel bir tepkiyi tetiklediğini belirten Deek, "ABD hükümeti kendi ayağına kurşun sıkıyor ve uluslararası sahnedeki konumunu daha da kötüleştirmeye hazırlanıyor" dedi. Deek, ABD hükümet yetkililerinin önümüzdeki günlerde birçok sorumlulukla karşılaşmasının beklendiğini belirtti.

Hükümetlerin ve Sivil Toplumun Rolü

Deek, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımını durdurmak için hükümetlerin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. İlk olarak, çok taraflı askeri müdahalelerin gerekli olduğunu ve İsrail hükümetinin durmaya niyetli olmadığını ifade etti. Ayrıca, ülkelerin İsrail’e yaptırım ve ambargo uygulaması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hiroşima yönetimi Atom Bombası Törenine İsrail'i Davet Etti Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Hiroşima yönetimi Atom Bombası Törenine İsrail'i Davet Etti Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü