Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Verme İşlemleri Başladı

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Verme İşlemleri Başladı

Cezayir'de 3 adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi başladı. Mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un yeniden aday olduğu seçimde, Yusuf Uşuşi ve Abdulaali Hassani Şerif de yarışıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Oy Verme İşlemleri Başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Cezayir’de cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemleri yerel saatle 08.00’de başladı ve saat 19.00’a kadar devam edecek. Bağımsız Seçim Kurulu, gerekirse oy verme süresinin bir saat uzatılabileceğini açıkladı.

Ülke genelinde yaklaşık 24 milyon Cezayirli oy kullanma hakkına sahip. Yurt dışında yaşayan Cezayirliler ise 2 Eylül’den bu yana bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerde oylarını kullanabiliyor.

Seçim Adayları

Cumhurbaşkanlığı seçiminde üç aday yarışıyor:

  • Mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun: 78 yaşındaki Tebbun, bir dönem daha görevini sürdürmek için bağımsız olarak aday oldu. Tebbun, ordu, medya, dini topluluklar ve bazı siyasi partilerden destek alıyor.
  • Sosyalist Güçler Hareketi’nden (FFS) Yusuf Uşuşi: Eski gazeteci ve milletvekili olarak tanınan Uşuşi, FFS’nin adayı olarak seçimde yer alıyor.
  • Barış Toplumu Hareketi’nden (MSP) Abdulaali Hassani Şerif: 57 yaşındaki mühendis ve MSP’nin adayı olan Hassani Şerif, Cezayir’deki en büyük İslami eğilimli partinin temsilcisi olarak dikkat çekiyor.

Seçim Süreci

Cezayir'de 2019 yılında kitlesel halk protestoları sonucunda 20 yıllık iktidarı sonlanan Abdulaziz Buteflika’nın ardından Abdülmecid Tebbun, yapılan seçimleri kazanarak cumhurbaşkanı olmuştu. Şu anda görevde olan Tebbun, tekrar aday olarak seçimin favorileri arasında gösteriliyor.

Notlar

  • Oy kullanma işlemi ülke genelinde saat 19.00’a kadar sürecek.
  • Yurt dışındaki Cezayirliler için oy kullanma süreci 2 Eylül’de başlamıştı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Luis Suárez Paraguay Maçı Sonrasında Milli Takım Kariyerini Noktaladı

Luis Suárez Paraguay Maçı Sonrasında Milli Takım Kariyerini Noktaladı