Taste Atlas'ın dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri sıralamasının zirvesinde Muğla'nın Bodrum yöresinden Çökertme Kebabı yer aldı. Muğla'nın enfes lezzeti çökertme kebabı için gerekli malzemeler ve tarifi şöyle:

Muğla Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Malzemeleri

  • 300 gram dana eti
  • 2 adet patates
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon 
  • Tercihe göre nane ya da kekik

Muğla Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Nasıl yapılır?

Patatesler rendelenerek hazırlanır ve tuzlu suda nişastası çıkana kadar 10-15 dakika bekletilir. Ardından sudan çıkarılan ve sıkılan patatesler, kızgın yağda kızartılarak servis tabağına alınır. Süzme yoğurt, tercihen keçi yoğurdu ile biraz sulandırılarak hazırlanır. İçine dövülmüş sarımsaklar eklenir ve bir miktar zeytinyağı ile karıştırılarak yoğurda lezzet ve parlaklık kazandırılır. Yoğurt, kızarmış patateslerin üzerine dökülerek servis hazırlığı tamamlanır.

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır

Antalya ve Çevre İllerde Güneşli Sıcak Bir Gün Olacak Antalya ve Çevre İllerde Güneşli Sıcak Bir Gün Olacak

Et, biftek formunda doğranır ve inceltmek için dövülür. Bir tavada, suyu ve yağı içinde kalacak şekilde harlı ateşte 4-5 dakika kızartılır. Daha sonra tavadan alınarak ince ince doğranır. Tekrar tavada ısıtılan yağa eklenir ve kavrulmaya başlanır. Üzerine biraz tereyağı eklenir ve toz biber, kimyon, karabiber, tercihe göre nane ya da kekik serpilir. Karışım, ocaktan alınmadan önce iyice karıştırılır ve kavrulan et, servis tabağında bekletilen patates ve yoğurdun üzerine konularak servis edilir. Servis sıcakken yapılmalıdır ve yanında salata ile sunulması tavsiye edilir.

Dünyanın en iyi 62 yoğurtlu yemeği! Türkiye'den 6 lezzet var: İlk sıradaki yemek ne? Foto Galeri: Dünyanın en iyi 62 yoğurtlu yemeği! Türkiye'den 6 lezzet var: İlk sıradaki yemek ne?

Kaynak: Haber Merkezi