Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Samsun’un Terme İlçesinde Kum Zambakları Koruma Altına Alındı

Samsun’un Terme İlçesinde Kum Zambakları Koruma Altına Alındı

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Miliç'teki ‘Kadınlar Plajı’ alanında kum zambaklarına zarar vermediklerini ve bu bitkileri koruma altına aldıklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsun’un Terme İlçesinde Kum Zambakları Koruma Altına Alındı
KAYNAK: İHA

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Miliç’te planlanan ‘Kadınlar Plajı’ projesinde kum zambaklarına zarar verilmediğini belirtti. Başkan Kul, 185 kum zambağının uygun bir alana taşındığını ve koruma altına alındığını açıkladı. Başkan Kul, 'Şeffaflık bizim için önemli. Kum zambaklarını gündeme getiren Atilla Tekcan'a teşekkür ediyorum. Kum zambakları, kışın uykuya yatan ve yazın ortaya çıkan soğanlı bitkilerdir. Çalışmalar esnasında bitkiler orada yoktu, fark edilince gerekli izinler alındı ve kum zambakları uygun yerlere taşındı,' dedi.

A W265884 07

Koruma Altında Kum Zambakları

Başkan Kul, kum zambaklarının korunmasının önemli olduğunu vurguladı. 'Sadece 3 metre genişliğindeki bir alanda sert zemin oluşturma çalışması yapıldı. Kum zambakları mevcut yerde değil, uygun yerlere taşındı. Bu alan SİT alanı değil, koruma altında da değil. Kum zambaklarını koruma altına almak için gerekli adımları atmalıyız. Caretta carettalar gibi kum zambaklarının bulunduğu alanları çevirmeli ve işaretlemeliyiz. Kum zambakları her alanda bulunuyor ve koruma altında değil. Bizim amacımız siyaset değil, önemli olan kum zambaklarının korunmasıdır,' şeklinde konuştu.

A W265884 06

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı İlk Toplantısı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 41 madde daha kapsamlı görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. Başkan Kul, kum zambakları ile ilgili gelişmeleri bu toplantıda kamuoyuna duyurdu.

A W265884 02

Yeni Genel Sekreter Yardımcıları

Toplantıda ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden emekli olan Zennube Albayrak'ın yerine atanan İbrahim Eken kendisini meclis üyelerine tanıttı. İbrahim Eken’in yanı sıra Melih Perçin de genel sekreter yardımcılığı görevine atanmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyonlara havale edilen maddeler, 14 Ağustos Çarşamba günü ilgili komisyonlarda görüşülecek ve 16 Ağustos Cuma günü karara bağlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HEKİMSEN'den ek ödemeler için ceza davası uyarısı

HEKİMSEN'den ek ödemeler için ceza davası uyarısı