Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarla faresi ile mücadele çalışmaları yürütüyor. Burdur'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ziraat mühendisleri, üreticileri tarla faresi konusunda uyardı ve mücadele yöntemlerini hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Burdur ve Isparta İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Burdur ve Isparta İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Burdurda Çiftçilere Tarla Faresi Ile Mücadele Eğitimi 2

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, "Tarım arazilerinde etkin bir mücadele için birlikte çalışmaya devam ediyoruz." notuyla çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinden görüntüler paylaştı.

Tarla Faresi İle Mücadele 

Tarla faresi tüm tarla, bahçe, çayır-mera bitkileri, özellikle buğday, arpa, yulaf, mısır, yonca ile sebze ve meyvelerde önemli zarar verebiliyor.

Burdurda Çiftçilere Tarla Faresi Ile Mücadele Eğitimi 3

Toprak altında açmış oldukları galerilerde yaşayan tarla fareleri hızlı bir şekilde çoğalıyor. Ömürleri 3-4 yıl ve yılda 4-6 doğum yapıyorlar. Doğan yavrular 15-20 gün sonra zarar vermeye başlıyor. Tarla fareleri sıcak aylarda yeşil, serin aylarda kuru yemi fazla yiyor. 

Burdur'da Mine Hanım Engelli Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor Burdur'da Mine Hanım Engelli Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor

Kaynak: Haber Merkezi