Burdur'da merkez Hilmi- Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan ve hiç evlenmemiş olan Emine Gülay  (69)için huzurevinin bahçesinde kına eğlencesi düzenlendi. 

Kına gecesi eğlencesine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Gülcan Faki, MAKÜ Yaşlılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Deniz Say Şahin, üniversite öğrencileri ve huzurevi sakinleri katıldı. Huzurevi Müdürü İbrahim Çetinkaya, "Büyüklerimizin yıllar içinde kalplerinde taşıdıkları bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Huzurevimizde kalan kıymetli büyüğümüz, hayatı boyunca hiç evlenmemiş Emine teyzemizin bir hayali vardı. Bugün bizler bu güzel hayali yaşatmak, ona ve onun nezdinde bütün büyüklerimize bir nebze olsun mutluluk katmak için sembolik bir kına gecesi etkinliği düzenledik" açıklamasını yaptı.

Burdur'da Huzurevinde Kına Gecesi! 3

Bir Hayali Olduğunu Öğrendiler

Kına gecesini düzenleme fikrinin çıkış hikayesini anlatan MAKÜ Yaşlılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Deniz Say Şahin, "Merkez olarak huzurevimizde kalan büyüklerimizle gerçekleştirdiğimiz sohbetlerde yaşlılarımızın gerçekleştiremediği, içlerinde kalan bir hayali olduğunu öğrendik. Bunların bazılarını gerçekleştirmek için ilk etkinliğimizi, 'Ben hayatımda hiç evlenmedim, düğünüm olmadı, düğün değil ama bir kına gecesi olsun çok isterdim. Bu benim çok içinde kaldı. Kına gecesi mi yapsak' diyen Emine teyzemizin kına gecesiyle gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Kına Gecem Olmasını Çok İstiyordum"

Üniversite öğrencileri eşliğinde eline kına yakılan Emine Gülay çok mutlu olduğunu belirterek, "Kına gecem olmasını çok istiyordum. Allah razı olsun hocalarımdan, müdürlerimden kına gecesi yaptılar bana. Allah bin kere razı olsun. Çok mutlu oldum misafirlerimin ayaklarına sağlık. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Burdur'da Huzurevinde Kına Gecesi! 2

Kına Eğlencesine Ağabeyi de Geldi 

Emine Gülay'ın ağabeyi Mehmet Gülay da gözyaşları içinde kardeşini öptü ve mutluluğuna ortak oldu. Kına yakılmasının ardından etkinliğe katılanlar, yerel sanatçıların söylediği türküler eşliğinde eğlendi. 

Burdur’da Okul Servisi Kaza Yaptı! Yaralılar Var… Burdur’da Okul Servisi Kaza Yaptı! Yaralılar Var…

Burdur Gölü Nasıl Kurtulur? Profesörden Yeşil Kuşak Önerisi Burdur Gölü Nasıl Kurtulur? Profesörden Yeşil Kuşak Önerisi

Kaynak: DHA