İki firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle maaşlarını alamayan işçiler ise iş bıraktı. Bunun üzerine taşeron firma işçilerin çıkışını verdi. "Paramızı almadan gitmeyiz" diyen işçiler, yerlerine başka işçi alınmasını engellemek için de şantiyeye giriş ve çıkışları durdurdu. Antalya Adliye Sarayı'nın bitişiğindeki gerginlik nedeniyle şantiyeye polis gönderildi.
İşçilerden İbrahim ve Emrah Yazıcı, Bölge Adliye Mahkemesi inşaatında çalışmak için Mardin'den geldiklerini söyledi. Yüklenici firmanın verdiği paraları taşeron firmanın başka yerlere harcadığı için maaşlarını alamadıklarını iddia eden Emrah Yazıcı, bu nedenle işi bıraktıklarını söyledi.
İşi bırakınca taşeron firmanın 108 işçinin çıkışını verdiğini söyleyen Yazıcı, "Paramızı almadan bizi göndermek istiyorlar. Paramızı almadan şantiyeyi terk etmeyeceğiz" dedi. Van'dan çalışmak için geldiğini söyleyen kalıpçı ustası Nasır Yağız da "Biz müteahhitle, taşeron arasındaki alacak- verecek meselesini bilmeyiz. Biz yaptığımız işi biliriz. Bizim muhatabımız taşeron firmadır. Bizim paramızı vermiyor. Bu nedenle de işi bıraktık" dedi. Hasan Bedir adlı işçi de maaşlarının ödenmemesinden taşeron firmayı sorumlu tuttu. Müteahhit firmanın taşeronluğunu yapan firmanın sahibi Celal Sesli ise firmanın kendisine hak edişini vermediğini iddia etti. "Benim firmadan 630 bin liralık alacağım var. İşçilere de 310 bin lira civarında borcum var. Ben alacağımı tahsil edemediğim için işçilere maaşlarını veremedim. Benden sözleşmeyi feshedip gitmemi istiyorlar. Sorun ihaleyi alan yüklenici firmadan kaynaklanıyor. Asıl mağdur benim" dedi. (DHA)