Antalya’da amatör balıkçılık yapan Savaş Güzel ve arkadaşları, Kumluca ilçesi Mavikent açıklarında balık avına çıktılar. Güzel’in oltasına takılan yaklaşık 3 kiloluk bir balon balığı, kancadan kurtarıldıktan sonra tekrar denize salındı. Ancak balık yaralandı ve su üzerinde durdu. Bu durum, aynı türden diğer balon balıklarının saldırısına yol açtı.

Balıkçının Gözlemleri ve Tepkisi

Savaş Güzel, yaşadığı bu olayı “Kendi cinsine bunu yapan, diğer balıklara ne yapar bilmiyorum” şeklinde yorumladı. Güzel, yaklaşık 17 yıldır balıkçılık yaptığını ve balon balığının kendi cinsini bu şekilde yemesini ilk defa gördüğünü belirtti.

58 Yurttaşa Mezar Olan Ebrar Sitesi Davasında Karar Çıktı 58 Yurttaşa Mezar Olan Ebrar Sitesi Davasında Karar Çıktı

Bilim İnsanının Yorumları

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yaralı balon balığının denize bir koku bıraktığını ve bu kokunun diğer balon balıklarını saldırdığını söyledi. Gökoğlu, bu türün en büyük türünün Lagocephalus Sceleratus olduğunu belirtti.

Balon Balıklarının İnsanlardan Korkması

Gökoğlu, balon balığının insanlardan korktuğunu ve insanların olduğu yere yaklaşmadığını belirtti. Küçük türlerin insanlarla birlikte hareket edebileceğini, ancak zarar vermediklerini ekledi. Ancak, büyük türün oltayla tutulup parmağın ağzına konulması durumunda, balığın parmağı koparabileceğini, çünkü çenelerinin ve dişlerinin çok keskin olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi