Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı

33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı

Korkuteli, 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri ile coşkulu bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yöresel müziklerle başlayan şenlik, güreş müsabakalarıyla devam edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı
KAYNAK: Korkuteli Belediyesi/ Bülten

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl 33. kez kapılarını açtı. Şehzade Korkut Şenlikleri ile birlikte başlayan etkinlikler, yerel halkın ve ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. 23 Ağustos’ta başlayan şenlikler, 1 Eylül’e kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

İlk geceyi türkü ve ıklığ sesi süsledi

Şenliğin ilk gecesi, Türk halk müziğinin sevilen sanatçılarından Samet Bozan’ın konseri ile renklendi. Bozan, türküleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, Yusuf Emre Yalçın’ın ıklığ performansı geceye damgasını vurdu. Iklığ’ın kendine özgü sesi, hem yerel halktan hem de şehre gelen ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Konser, tam anlamıyla bir kültürel şölen havasında geçti.

“Kültürel mirasımızı yaşatıyoruz”

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, etkinliklerin önemine vurgu yaparak, geleneklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti. Başkan Caran, “Bu yıl 33.’sünü düzenlediğimiz Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri, kültürel mirasımızı korumak adına büyük bir öneme sahip” dedi.

Etkinliklerin ilk gününe katılamadığını belirten Caran, “Diğer etkinliklerin ve güreş hazırlıklarının yoğunluğu nedeniyle ilk günün programında bulunamadım. Ancak bundan sonraki tüm etkinliklerde hemşerilerimle birlikte olacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ücretli çalışan sayısı 49 aydır artışta

Ücretli çalışan sayısı 49 aydır artışta