ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından desteklenen araştırmaların sonuçları, bilim dünyası ile paylaşıldı. Çalışmalarda Alzheimer, vasküler hastalık, pediatrik epilepsi, travmatik beyin hasarı ve yaşlanma konularına odaklanıldı. Bu projelerde yer alan akademisyen Doç. Dr. İlker Özşahin’in Alzheimer’ın tanı ve tedavisine yönelik önemli bulgulara ulaştığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde, Cornell Üniversitesi Weill Cornell Tıp Fakültesi (WCM) Radyoloji Bölümü’ne bağlı Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde (BHII) yürütülen çalışmalarda Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi ve Sağlıkta Yöneylem Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olan Doç. Dr. İlker Özşahin, çeşitli projelerde görev aldı. İki yıllık süreçte, hafıza ve bunama bozukluklarının biyolojik karakterizasyonu, biyobelirteç değerlendirmesi, nörolojik hasara neden olan hastalıkların anlaşılması için yeni görüntüleme yöntemlerinin geliştirilmesi gibi konular üzerine araştırmalar yaptı. Bu araştırmalar, yüksek etki faktörlü dergilerde yayımlandı.

Bilimsel Dergilerde Yayınlanan Araştırmalar

Doç. Dr. İlker Özşahin’in, Cornell Üniversitesi Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde dahil olduğu araştırmalar, alanında dünyanın en saygın bilimsel dergilerinde yer buldu. Özşahin’in çalışmaları, Journal of Alzheimer’s Disease, Journal of Alzheimer's Disease Reports, American Journal of Neuroradiology, Brain Communications ve Pharmaceutics dergilerinde yayımlandı. Bu çalışmalarda, Alzheimer ve diğer beyin hücrelerinde deformasyon oluşturan hastalıkların saptanmasında kullanılacak yenilikçi görüntüleme teknikleri ele alındı.

Eczacılar Birliği'nden Yenidoğan Çetesi Açıklaması Eczacılar Birliği'nden Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Doç. Dr. İlker Özşahin Açıklamalar Yaptı

Doç. Dr. İlker Özşahin, Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dünyanın en önemli tıp fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde alanında öncü bilim insanlarıyla birlikte çalışmak benim için büyük bir deneyim ve onurdu. Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların karmaşık dinamikleri üzerine multidisipliner bir yaklaşımla yürüttüğümüz çalışmalar, bilimin sınırlarını genişletme adına önemli adımlar atmamıza imkan sağladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin desteği ile elde ettiğim bu değerli bilgi ve deneyimi, öğrencilerimle ve bilim dünyası ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım” dedi.

Kaynak: İHA