Antalya'nın yöresel mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Yörük Kebabı, kuşbaşı et ve taze sebzelerin mükemmel uyumu ile sofralarınıza eşsiz bir tat sunuyor. Kolay tarifi ve lezzetli içeriği ile hem aile yemeklerinizde hem de misafirlerinizle paylaşılan özel anlarda ideal bir seçenek.
Yörük Kebabı Tarifi (4 Kişilik)
Yörük Kebabı Malzemeleri
- 1 kg kuşbaşı et (kuzu veya oğlak)
- 500 g arpacık soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 250 g taze fasulye
- 2 su bardağı erişte (haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yörük Kebabı Nasıl Yapılır?
Sebzelerin Hazırlanması: Arpacık soğanların dip ve kök kısımlarını kesmeden dış kabuklarını ayıklayın. Kabak, havuç ve patatesleri kuşbaşı doğrayın. Taze fasulyeleri ise yıkayıp uçlarını kesin.
Etlerin Kavrulması: Geniş bir tencereyi orta ateşte kızdırın. Tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Kızgın yağda kuşbaşı etleri ve arpacık soğanları tahta kaşıkla karıştırarak etlerin suyunu çekmesi için yaklaşık 15-20 dakika kavurun.
Pişirme İşlemi: Arpacık soğanları tencereden alın. Etlere 1 bardak kaynar su ekleyin, ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 30-40 dakika pişirin.
Sebzelerin Eklenmesi: Etler pişmeye yaklaştığında, doğranmış havuç, kabak, patates, taze fasulye ve arpacık soğanları ekleyin. Tuzunu da ilave ederek, 1 bardak daha kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika daha pişirin.
Eriştenin Eklenmesi: Etler ve sebzeler piştiğinde, haşlanmış erişteleri ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın.
Servis: Yemeği servis kabına aktarıp sıcak olarak sofraya sunun.
Notlar
Pişirme sırasında yemeğinize kekik, kimyon, defne yaprağı ve tane karabiber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Servis yaparken üzerine kıyılmış fesleğen serpebilirsiniz. Yemeğin içine 1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.