Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel “Zamdan vazgeçin”

“Zamdan vazgeçin”

Sol Parti Antalya İl Başkanlığı Antalya’da ki ulaşım zamlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti. Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, “Ulaşım zammının yürürlüğe gireceği 15 Mart’a iki gün var. Antalya halkının sesini duyun ve bu zamdan derhal vazgeçin” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Zamdan vazgeçin”

Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın “Ülkemiz tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Siyasi iktidarın uyguladığı ekonomik program halkın hayatını her geçen gün zorlaştırmakta ve içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Antalyalılar olarak bizlerde bu krizi en derin şekilde yaşamaktayız. Hal böyleyken Antalya Büyükşehir Belediyesinin sistematik hale getirdiği ulaşım zamları Antalya halkının yaşam koşullarına bir darbe daha vurmaktadır.  Antalya Büyükşehir  Belediyesi geçtiğimiz 2022 yılında ulaşıma  yüzde 25, yüzde 28 ve yüzde 20 olmak üzere üç defa zam yaptı. Daha bu zamların yükünü atlatamadan hem de yaşadığımız büyük depremden dolayı kentimize yüzbinlerce depremzedenin geldiği bir zamanda yüzde 20’lik bir zam daha yaptı. Son bir yıl içinde ulaşıma yapılan zamlarla, zam oranı yüzde 90’nı aştı. En son alınan zam kararıyla tam yolcu bileti 9,60 TL emekli ve öğretmen 8,40 kuruşa, öğrenci 4,00 TL’ye aktarma ücreti ise 3,00 TL’ye yükseltildi.  Bu rakamlar gösteriyor ki AKP iktidarı gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi de ekonomik krizin faturasını halkın sırtına yüklemektedir. Bu anlayış kabul edilemez. Antalyalılar sizi AKP tarzı belediyecilik yapın diye o koltuğa oturtmadı” dedi.

“KRİZE KARŞI HALKI KORUYUN”

“Sosyal demokrat bir belediye olmanın gereği krizin bütün bedelini halka yüklemek değil krize karşı halkı koruyacak kamucu politikalar izlemektedir” diyen Başkan Aysel Aydın, “Bu kamucu anlayıcı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden görememekteyiz. Ulaşım tıpkı eğitim, sağlık ve barınma gibi kamusal bir haktır. Bir kentin nitelikli ulaşım hakkı tamamıyla özel halk otobüsü sahiplerinin insafına terk edilemez. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi halktan çok özel halk otobüsü sahiplerinin sesine kulak vermektedir. Özel halk otobüsü sahipleri tak zam istiyor Antalya Büyükşehir Belediyesi şak zam yapıyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın pahalı ve kötü ulaşım eleştirilerine adeta kör ve sağır kalıyor. Otobüslerin sefer sayısı kasıtlı şekilde azaltılıyor, Antalyalılar dakikalarca duraklarda otobüs bekliyor, otobüs gelirse şanslı olan otobüse binebiliyor, binende tıklım tıkış şekilde seyahat ediyor.  Bu durum artık kabul edilemez tüm Antalyalılar insani koşullarda seyahat etmeyi hak ediyor. Bu nedenle Antalya’nın ulaşımı özel halk otobüslerinin insafına terk edilemez. Antalya’nın ulaşım sistemi derhal kamulaştırılmalı ve herkese ücretsiz nitelikli ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Özel halk otobüslerinde ücretli çalıştırılan şoförler kadrolu şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilmelidir. Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü kalmamıştır. O nedenle bir kere daha buradan Antalya Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz. Ulaşım zammının yürürlüğe gireceği 15 Mart’a iki gün var. Antalya halkının sesini duyun ve bu zamdan derhal vazgeçin” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Sigara izmariti tekstil atölyesindeki atık kumaşları yaktı   

 Sigara izmariti tekstil atölyesindeki atık kumaşları yaktı