Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel “YAŞASIN OKULUMUZ”

“YAŞASIN OKULUMUZ”

Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) yönetimi, Antalya Lisesi tarihi binasının Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiğine dair yazısının ardından Antalya Lisesi binası önünde basın açıklaması yaptı. Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan, “Antalya Lisesi, öğrencisi ve öğretmenine ait. Yapılan bir yanlış düzeltildi. Bir daha bu amaçla burada toplanmamayı umut ediyoruz” dedi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“YAŞASIN OKULUMUZ”

Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edilen ve Antalya kent belleğinin önemli aktörlerinden birisi olan Antalya Lisesi’nin tarihi binası önünde sürdürülen mücadele kazanıldı. TBMM’deki Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Antalya Lisesi’ne ait binanın Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisine ilişkin iş ve işlemler iptal edilmiştir” denildi. Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan başta olmak üzere Türk Kadınlar Birliği Antalya Şube Başkanı Saime Gülşen, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ayla Yüksel, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar, Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, çok sayıda mezun ve vakıf üyeleri katıldı.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (2)

“YAPILAN YANLIŞ DÜZELTİLDİ”

Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan iptal kararının ardından yaptığı basın açıklamasında “Burada 4 Temmuz’da “Antalya’da bir eğitim hikayesi” adıyla müzemizi açılışını gerçekleştirmiştik. 19 Temmuz’da Olgunlaşma Enstitüsü’ne okulumuzun bu eğitim binasının tahsis edildiğini öğrendik. Onun üzerine buraya geldik. 19 Temmuz’dan beri her Salı burada buluştuk. 4 Kasım itibariyle Milli Eğitim Bakanımız tarafından tahsis iptal edildi. Bunun için tabi ki çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Antalya Lisesi öğrencisi ve öğretmenine ait. Yapılan bir yanlış düzeltildi. Bir daha bu amaçla burada toplanmamayı umut ediyoruz. Bize destek veren herkese, tüm sivil toplum örgütlerinin başkanlarına, tüm vekillerimize, mezunlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (5)

“BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ”

Tahsis iptali ile ilgili konuşan Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ayla Yüksel ise, “Antalya Lisemizin Olgunlaşmaya tahsis edilmesinin yanlışının mücadelesini veriyoruz vakıfla birlikte. Olgunlaşmanın amacı eski Türk sanatlarını, eski Türk motiflerini, el işleriyle dünyaya tanıtmak. Ama şimdi programlarını değiştirdiler ve bu binayı Olgunlaşma Enstitüsü’nün sipariş atölyesi olarak kullanacaklardı. Onun için ben şiddetle karşı çıktım. Buranın bu mücadelesinde vakıf başkanı Olcay Okutan’a, Saime Gülşen’e ve Bülent Kantarcılar’a teşekkür ediyorum. Büyük mücadele verdiler. Her kesimle buluştular ve dertlerini anlattılar. Ama en büyük teşekkürüm Milletvekilimiz Cavit Arı’ya. Bu konunun sonuca kavuşmasında en büyük rolü oynadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Antalya lisesinin bütün mezunlarına ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (18)

“HALKI RAHATSIZ ETTİ”

Antalya kent belleğinin önemli aktörlerinden birisi olan Antalya Lisesi binasının Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisinin iptali yazısı ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı ise konuşmasında, “Antalya Lisesi 125 yıllık bir eğitim kurumu ve önemli mezunlar yetişti. Antalya tarihini oluşturan bir lise. Böyle değerli bir lisenin, Antalya’yı simgeleyen lisenin tarihi binasının Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisi bütün Antalya halkını rahatsız etti. Kalbi Antalya Lisesi olarak atan herkes bu işin yanlışlığını burada aralıksız bir şekilde dile getirdi. Ben de bu mücadeleye destek verdim ve bu işin yanlışlığını dile getirdim” dedi.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (23)

“MÜJDEYİ PAYLAŞIYORUZ”

“Bugün bir müjdeyi Antalya halkıyla paylaşıyoruz” diyen Cavit Arı, “Buradaki toplanma amacımız bu tahsisin iptalinin Antalya halkıyla paylaşılmasıdır. Yani müjdeli haberi açıklamak için buradayız. Bu sürece katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bu güzel sonuca katkısı oldu. Geçen hafta 3 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde bu konu tarafımızdan Milli Eğitim Bakanına aktarıldı. Milli Eğitim Bakanı da “Eğer bu konuda Antalya halkında bir rahatsızlık varsa bunun düzeltilebileceğini’ ifade etti ve kendisi 4 Kasım itibariyle bu tahsis işleminin iptaline dair yazıyı bizzat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Bununla ilgili bizlere bilgilendirme yapıldı ve bu konudaki iptal kararı bize iletildi. Bunu kamuoyuyla paylaştık. Sonuç itibariyle sayın bakan bu işlemin iptal edildiğini bizzat resmi yazıyla bize iletti” dedi.

ANTALYA LİSESİ BİNASI (2)

“DEĞERLERE EL ATMAKTAN VAZGEÇİN”

Arı konuşmasının devamında, “Bizim mücadelemiz bu simgesel özelliği, tarihi değeri olan binaya sahip çıkmaktır. Ancak buradan yetkililere şunu söylemek istiyorum; Antalya’mızın benzeri değerlerine el atmaktan vazgeçin. Antalya halkı benzeri kararlarla uğraşmak zorunda kalmasın. Çünkü buralar hepimizin değeridir. Antalya halkı tarafından korunan önemli değerlerdir. Hangi amaçla olursa olsun, amacı dışında kullanılma kararlarına karşı sonuna kadar her zaman mücadele edecektir. Bugün bu güzel kararı buradan Antalya halkıyla paylaşmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Alınan kararın Antalya Lisemize, Antalya’mıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (13)

“HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk ise, “Böyle bir sonuca ulaştığımız için çok mutluyuz. Müjdeli haberi aldık. Burada bir direnişin bir değere, bir kültüre sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurguladık. Herkes inanarak buradaydı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra bu tür eylemler, bir daha bu tür işlemler gerçekleştirilmez. Antalya’nın değeri, tarihi korunur. Bu konuda katkısı olan herkesi yürekten kutluyorum. Umarım Antalya’ya bundan sonra hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

antalya lisesi tahsis iptal müjdesi (17)

“HAKLIYDIK”

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ise “Gerçekten haklı olduğumuz bir konuydu. Burada toplananların kaygısı Antalya Lisesi’nin bu tarihi binalarıydı. Gerekçelerimiz gerçekten çok netti. Samimiyetle yürütüldü bütün süreç. Talebimiz sonucunda istediğimiz sonucu elde etmenin bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Tahsis kararı iptal edilmesi gerçekten çok sevindirici. Vakfımız, vakıf yöneticilerimiz büyük uğraş verdi. Vekillerimiz büyük mücadele verdi. Biz geçmişten beri Makina Mühendisleri Odası olarak sadece teknik konularda değil, özellikle Antalya’mızın değerlerine sahip çıkan bir tutum içindeyiz ve bunu da kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda burada emek veren herkesi meslektaşlarım adına kutluyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"PATLAMANIN SORUMLULUĞU AKP'DEDİR"

"PATLAMANIN SORUMLULUĞU AKP'DEDİR"