Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Toros Sedir Ormanları için eğitim semineri Mersin'de

Toros Sedir Ormanları için eğitim semineri Mersin'de

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bozyazı ilçesinde düzenlenen 'Silvikültürel Uygulamalar Hizmetiçi Eğitim Semineri', arazi çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından sona erdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toros Sedir Ormanları için eğitim semineri Mersin'de
KAYNAK: İHA

Seminerin bir katılımcısı olarak Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Ateş, etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda, Toros dağlarının bünyesinde barındırdığı önemli sedir ormanlarına vurgu yaptı.

Ateş, sedir ormanlarının tarih boyunca insanlığın medeniyet kurma süreçlerinde ve koloni dönemlerinde gemi yapımı için özellikle tercih ettiği ağaç türleri arasında olduğunu ifade etti. Bu nedenle Akdeniz havzasında binlerce yıl boyunca bu ormanların ciddi bir şekilde talan edildiğini belirterek, doğaya duyulan sorumluluğun altını çizdi.

Ormanları Koruma ve Yeniden Kazanma Çabaları

Ateş, konuşmasında katılımcılara, özellikle karpelli sedir ormanları hakkında verilen eğitimlerin ormanları koruma ve yeniden kazanma konularında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Düzensiz orman kaynaklarının faydalanılması sonucu zarar gören orman alanlarının silvikültürel çalışmalarla yeniden doğaya kazandırılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Eğitim Sonunda Teşekkür

Seminerin sona ermesinin ardından, bu önemli etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür edildi. Emekleri ve katkıları için teşekkür plaketleri sunuldu. Katılımcılar, doğanın korunması ve sürdürülebilir orman yönetimi konularında daha fazla bilgi sahibi olmanın yanı sıra, orman ekosistemlerinin yeniden inşası konusunda da bilinçlendirildiler.

AW058640_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı yeniden keşfediliyor

Konyaaltı yeniden keşfediliyor