Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Seyhan Nehri yatağına verilen su kesildi! İşte nedeni

Seyhan Nehri yatağına verilen su kesildi! İşte nedeni

Adana'da Seyhan Nehri'ne verilen su kesildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu durumun belediyeden kaynaklanmadığını belirterek çözüm çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Seyhan Nehri yatağına verilen su kesildi! İşte nedeni
KAYNAK: İHA

Adana’da Seyhan Nehri üzerinde yapımı süren hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından nehir yatağına su verilemiyor. Bu durum, nehirde olumsuz görüntülere neden oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu durumun Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilgisinin olmadığını belirterek, hızlı tren köprüsü inşaatını yürüten firmaya çalışmalarını hızlandırmaları için çağrıda bulundu.

Seyhan Nehri Adana İçin Vazgeçilmez Bir Değer

Seyhan Nehri’nin Adana’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Karalar, nehrin hem görsel açıdan hem de bölge tarımı için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Nehirdeki su kesintisinin uzun süredir devam ettiğini belirten Karalar, “Nehir yatağına su verilmemesi nedeniyle bataklık oluşuyor ve olumsuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Köprü inşaatını yapan firma, köprü bacaklarını bir an önce tamamlayarak DSİ’nin nehir yatağına yeniden su vermesini sağlamalı” dedi.

DSİ Kontrolünde Su Verilmesi Bekleniyor

Başkan Karalar, Seyhan Nehri ile ilgili kontrolün tamamen DSİ'de olduğunu ve belediyenin bu alanda herhangi bir müdahalede bulunma imkanının olmadığını belirtti. Bazı ulusal basın kuruluşlarında yer alan Seyhan Nehri’ndeki susuz ve olumsuz görüntülerin, köprü inşaatından kaynaklanan su kesintisinden dolayı oluştuğunu dile getirdi. Karalar, “DSİ’den suyun yeniden verilmesini rica ettik ve nehir yatağının temiz kalması için harekete geçmelerini talep ettik. Gereğini yerine getireceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı'nda Afrika Uçuşlarında Maymun Çiçeği Kontrolleri Takibi

İstanbul Havalimanı'nda Afrika Uçuşlarında Maymun Çiçeği Kontrolleri Takibi