Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki evi için inceleme başlatıldı

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki evi için inceleme başlatıldı

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'ndeki özel koruma altındaki koyda yer alan evi için Marmaris Belediyesi ekipleri inceleme başlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki evi için inceleme başlatıldı
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye ekipleri, Şahan Gökbakar'ın 2019 yılında satın aldığı özel mülk olan ve Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan ev için inceleme başlattı. Ekipler, evin bulunduğu alanda imara aykırı bir durum olup olmadığını belirlemek amacıyla çalışmalar yapacak.

Çevre Bakanlığı'ndan Önceki İncelemeler

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2021 yılında bölgede yapılan düzenlemelerin imara aykırı olduğunu tespit etmişti. Bakanlık, Gökbakar’ın tadilat izni almadan çeşitli düzenlemeler yaptığı ve yapı kayıt belgesi aldığı bilgisine ulaşmıştı. Bu sebeple, Gökbakar’ın yapı kayıt belgesini iptal ederek bölgede tespit çalışmaları başlatılmıştı.

Yıkım Kararı ve Hukuki Süreç

Gökbakar, yapı kayıt belgesinin iptal edilmesine karşı 2022 yılında dava açmıştı. Dava süreci devam ederken, Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne 2023 yılında Çevre Bakanlığı'ndan gerekli incelemelerin yapılması için bir yazı gönderildi. Ancak, hukuki süreçte henüz bir yıkım kararı alınmadı. Belediye yetkilileri, adrese giderek incelemeleri yenileyecek ve ruhsat dışı alanların tespit edilmesi durumunda mühürleme işlemlerine başlanacak. İdari yaptırımın ardından yıkım kararı verilirse, bu kararın uygulanacağı belirtildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Onayı

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılında onayladığı bölge, "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsünde. Şu ana kadar kaçak villa için yıkım kararı verilmediği, sadece tespit çalışmalarının sürdüğü ve varsa kanuna aykırı durumların mühürleneceği bildirildi.

Gökbakar bu yaz gitmemiş

Öte yandan, Şahan Gökbakar’ın bu yaz karayolu ile ulaşımı olmayan koya hiç gelmediği öğrenildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu Narin İçin Açıklama Yaptı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu Narin İçin Açıklama Yaptı