Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Şahan Gökbakar'a Marmaris'teki villası için 10 yıl hapis isteniyor

Şahan Gökbakar'a Marmaris'teki villası için 10 yıl hapis isteniyor

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve iki kişi hakkında, Marmaris ilçesinde bulunan ve kaçak olduğu iddia edilen yapı ile ilgili savcılık iddianamesi hazırlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ünlü komedyen Şahan Gökbakar’a ait kültür ve tabiat varlıkları koruma alanında bulunan kaçak yapı nedeniyle savcılık tarafından cezalandırılması talep edildi. Gökbakar ile birlikte iki kişi hakkında hazırlanan iddianamede, imar kirliliği ve kıyı kanununa muhalefet suçlamaları yer alıyor.

Kaçak Yapı ve İddianame

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut Mahallesi'nde, mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş.'ye ait olan taşınmazda izinsiz olarak güneş panelleri, su deposu ve iskeleye ahşap kaplama yapıldığı iddia ediliyor. Bu sebeple Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamede, Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Çağrı Özeren hakkında kaçak yapı ve kıyı kanununa aykırılık nedeniyle cezalandırma talep edildi.

Suçlamalar ve Cezalandırma Talebi

İddianamede, şüphelilerin İmar Kirliliğine Neden Olma, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve Kıyı Kanunu'na aykırılık suçlarını işlediği belirtiliyor. Savcılık, şüphelilerin tek eylemi ile birden fazla suçun oluşmasına neden olduklarını belirterek, en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılmalarını talep etti.

Kaçak Yapı mühürlenmişti

Kaçak olduğu iddia edilen yapı, Marmaris Belediyesi ve Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince tespit edilip mühürlenmişti. Şüphelilerin işlemleri bu mühürleme sonrasında yargı sürecine taşındı.

Şahan Gökbakar'dan jet yanıt

Gökbakar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iddialara yanıt verdi. Gökbakar, "Birçok yerde haber çıkmış 10 yıl hapis cezası isteniyormuş ben ve kardeşim hakkında. Haberde yazana göre bilirkişi ev, iskele, çardak ve kümesin 2010-2018 yılları arasında yapılmış olduğunu tespit etmiş. Bizim tarafımızdan kanuna aykırı şekilde YENİ yapı olarak; su deposu, güneş paneli ve mevcut iskeleye ahşap kaplama yapıldığı için 10 yıl hapis istemi olduğu yazılmış her yerde. Evin 2013 yılı uydu fotosuna bakın lütfen. Mavi: Ev 85m² Mor: İskele Sarı: Çardak Kırmızı: Taş fırın ve oturma alanı (tarafımca kaldırılıp ağaç ekilmiştir) Yeşil: 8 adet güneş paneli (biz sayıyı 14 e çıkardık)

BÜTÜN BU YAPILAR İÇİN 2018 YILINDA YAPI KAYIT BELGESI ALINMIS.

Biz evi 2020 yılında yapı kayıtlı olarak aldık. (Almaz olaydık) Tapusunda Sit Alanı şerhi veya kaydı yoktu! 2022 yılında hep yapı kayıtları iptal edildi, hem de tapuya sit alanı şerhi düşüldü! Burada elektrik olmadığından güneş panelleri ile elektrik sağlayabiliyor. Suyu denizden arıtıyoruz, dolayısıyla arıtılan suyu 5tonluk bir polietilen su deposunda biriktiriyoruz. Onu da satın alıp evin arkasındaki boşluğa koyduk. Mevcut iskeleyi ahşap kaplayarak bence güzelleştirdik. Sonuç olarak, henüz tarafımıza bir tebligat gelmemekle beraber haberlerde yazılana göre 10 yıl hapis isteniyormuş. Biraz az mı olmuş, ne diyorsunuz?" 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manchester City - Fulham maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Manchester City - Fulham maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?