Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Osmaniye'de Alışveriş Kartlarıyla Dolandırıcılık: 8 Tutuklama

Osmaniye'de Alışveriş Kartlarıyla Dolandırıcılık: 8 Tutuklama

Osmaniye'de 500 TL'lik alışveriş kartları dağıtıp kimlik bilgilerini toplayan 9 kişiden 8’i tutuklandı. Olayla ilgili 5 binden fazla vatandaş şikayetçi oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Osmaniye'de Alışveriş Kartlarıyla Dolandırıcılık: 8 Tutuklama
KAYNAK: İHA

Osmaniye'de 500 TL'lik alışveriş kartları dağıtarak kimlik bilgilerini toplayan ve izinsiz hesap açan 9 kişiden 8’i tutuklandı. Olayla ilgili 5 binden fazla vatandaş şikayetçi oldu.

Eş zamanlı operasyonla gözaltılar

Osmaniye’de, depremzede vatandaşlara yardım adı altında 500 TL yüklü alışveriş kartları dağıtan ve bu esnada vatandaşların kimlik bilgileri ile video kayıtlarını alarak izinsiz banka hesapları açtığı tespit edilen 9 kişi, polis operasyonuyla gözaltına alındı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon sonucunda yakalanan zanlılardan 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Valilikten açıklama

Osmaniye Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mersin merkezli Turpak adlı bir yardım kuruluşunun Akdeniz sorumlusu olduğunu iddia eden V.Ö. aracılığıyla, Osmaniye’de muhtaç kişilere 500 TL yüklü alışveriş kartları dağıtıldığı belirtildi. Vatandaşların kimlik ve video kayıtlarının izinsiz alınarak çeşitli bankalardan hesaplar açıldığı tespit edildi. Şu ana kadar 5 bin 192 vatandaşın şikayette bulunduğu ve herhangi bir maddi kayıplarının olmadığı ifade edildi.

Depremzede mağdurlar

Bu dolandırıcılığın mağdurlarından biri olan Sait Daşgın, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Deprem yetmiyormuş gibi bir de başımıza bu geldi" dedi. Prefabrik işyerinde hayata tutunmaya çalışan Daşgın, muhtarlıktan verilen kartı almak için kimlik bilgilerini verdiğini, ardından dolandırıldığını fark ettiğini söyledi.

Soruşturma genişliyor

Yetkililer, zanlıların banka hesaplarının yasa dışı faaliyetlerde kullanılıp kullanılmadığını araştırmaya devam ediyor. Dolandırıcılık olayının arkasındaki tüm detaylar, kapsamlı bir soruşturmayla ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye Düziçi'nde Yangın: Zeytin Ağaçları Zarar Gördü

Osmaniye Düziçi'nde Yangın: Zeytin Ağaçları Zarar Gördü