Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da orman yangınına sebep oldukları iddia edilen arıcıların ifadeleri ortaya çıktı

Muğla'da orman yangınına sebep oldukları iddia edilen arıcıların ifadeleri ortaya çıktı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde orman yangınına neden oldukları iddiasıyla tutuklanan arıcı ve oğlunun ifadeleri ortaya çıktı. Baba ve oğul, yangının tütsüden kaynaklanmadığını savundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da orman yangınına sebep oldukları iddia edilen arıcıların ifadeleri ortaya çıktı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Muğla’nın Yatağan ilçesi, Yava Mahallesi’nde 17 Ağustos günü saat 13.30 sularında, kızılçam ağaçlarıyla kaplı bir ormanda yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesiyle, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızlıca olay yerine intikal etti. Yangın söndürme çalışmaları kapsamında havadan 1 uçak ve 5 helikopter, karadan ise 23 arazöz ve 135 personel yangına müdahale etti. Ancak yangın, geniş bir alana yayılarak Nebiköy, Kayırlı ve Ramada mahallelerinde 58 evin tahliye edilmesine neden oldu. Tedbir amaçlı Aydın-Muğla kara yolu trafiğe kapatıldı.

Yangın Nasıl Kontrol Altına Alındı

Yangın, 21 saatlik zorlu çalışmalar sonucunda kontrol altına alınabildi. Bu süreçte 30 küçükbaş ve 23 büyükbaş hayvan tahliye edilirken, bir arıcıya ait 60 kovan zarar gördü. Yangının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, yangının arıcılık yapılan bir alandan çıktığını tespit etti.

Arıcı Ve Oğlu Gözaltına Alındı

Jandarma, yangının başladığı noktada yaptığı incelemelerde, arıcılık yapan M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş. (47) üzerinde yoğunlaştı. Baba ve oğlun arılara tütsü ile duman verirken yangına sebebiyet verdikleri belirlendi. Gözaltına alınan M.Ş. ve İ.Ş., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Arıcı Ve Oğlunun İfadeleri

İ.Ş., savcılıktaki ifadesinde, yaklaşık 3 yıldır Yava Mahallesi'nde arıcılık yaptıklarını belirterek, olay gününü şu şekilde anlattı: "Babamla birlikte arılara şerbet vermek ve tütsü yakmak için alana gittik. Babam tütsüyü çam ağacının kuruyan yapraklarıyla yaktı. İşimiz bittikten sonra tütsüyü söndürmek için kapağını açtık ve üzerine su döktük. Tütsüyü tamamen söndürdükten sonra kovanların arkasına bıraktık. Olay yerinden saat 12.00 civarında ayrıldık."

Suçlamaları kabul etmediler

İ.Ş., yangının tütsüden kaynaklandığını düşünmediğini belirterek, savunmasını şöyle sürdürdü: "Saat 13.20 civarında, kovanların bulunduğu bölgede dumanı fark ettik. Babam oraya bakmaya gitti. Biz tütsüyü söndürdüğümüze eminiz, yangının bizden kaynaklandığını düşünmüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri: Savunmasızlara Saldırmak Güç Değil

Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri: Savunmasızlara Saldırmak Güç Değil