Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da on binlerce kişiye yetecek su bulundu

Muğla'da on binlerce kişiye yetecek su bulundu

Muğla'nın Bodrum Yarımadası, son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği etkileriyle birlikte su kaynaklarını kaybetmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da on binlerce kişiye yetecek su bulundu
KAYNAK: İHA

Bodrum Yarımadası, son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği etkileriyle birlikte su kaynaklarını kaybetmeye başladı. Bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajları, su seviyelerinin düşmesi ve DSİ’nin kapatma kararı alması sonucu kullanılamaz hale geldi. Bu durum, bölgede ciddi bir su açığı yarattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun karşılanması için acil durumlarda devreye alınabilecek bir proje hazırladı ve çalışmalara başladı.

Proje kapsamında, Bodrum’a ek su sağlamak için 17 gün gibi kısa bir sürede büyük bir iş başarıldı. 2 bin 700 metrelik içme suyu hattı, bin 450 metrelik enerji nakil hattı, 5 noktada 265 metrelik derin kuyu sondajı, yüksek verimli yeni nesil terfi merkezi, 100 m kapasiteli su deposu ve 5 kuyu binası montajı tamamlandı. Bu sayede, günlük 72 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak miktarda su bulundu. Bu su, Datça, Köyceğiz ve Kavaklıdere’nin toplam nüfusuna eşit sayıda kişiye yetecek düzeyde.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum’da su sorununu çözmek için önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu projeler için büyük bir mali kaynağa ihtiyaç duyulurken, bu kaynak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden sağlanıyor. Bodrum’da ek su sağlama çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne 110 milyon TL aktarıldı. Bu para, tamamen Bodrum’daki su sorununun çözümü için kullanılacak ve ilk etapta vatandaşlara kesintisiz su verilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel il başkanlarını topladı

Özgür Özel il başkanlarını topladı