Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da Cumhuriyet'in 100. yılı çoşku ile kutlandı

Muğla'da Cumhuriyet'in 100. yılı çoşku ile kutlandı

Muğla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları Atatürk Stadyumu’nda çoşkulu bir şekilde kutlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da Cumhuriyet'in 100. yılı çoşku ile kutlandı
KAYNAK: İHA

Muğla Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"En Büyük Bayram" günüdür

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptı. Vali Akbıyık, "Bugün; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Atatürk'ün ifadesi ile bugün "En Büyük Bayram" günüdür. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun. "Ey Türk istikbalinin evladı. Birinci vazifen Türk istiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" seslenişinin omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun idraki ile ve aynı zamanda bu idrakin bizlere kazandırdığı kuvvet, gurur ve kararlılıkla yüreklerimizi, ellerimizi, kalplerimizi birleştirdiğimiz bu kutlu günde, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmanın haklı onuruyla sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Millet olarak bu onuru bizlere yaşatan; Cumhuriyetimizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Malazgirt'te, Yemen'de, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Kıbrıs'ta, terör örgütleriyle mücadelede, 15 Temmuz'da kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı dijital gösteri ile Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarına farklı bir boyut kazandırıldı. Gösteride, Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar geçen süre boyunca yaşanan önemli olaylar, dijital teknolojilerle görselleştirildi.

Gösterinin ardından, öğrenciler tarafından şiirler okunurken; halk oyunları gösterileri de sunuldu. Azerbaycan, Moldova ve Ukrayna'dan gelen öğrenciler; Muğla'daki halk oyunları ekibinde yer alan öğrenciler ile sürpriz bir gösteri sundu. Gülşen Gökçe Spor Lisesi öğrencilerinin bireysel hareketleri de alkış aldı. Öğrenciler gösterinin sonunda Türk Bayrakları ile halkı selamladılar. Türk Hava Kurumu paramotor ekiplerinin saygı uçuşunun ardından tören geçidi ile kutlama töreni sona erdi.

AW064398_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da yarın 7 saat elektrikler yok!

Antalya'da yarın 7 saat elektrikler yok!