Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla Menteşe'de su sorunu çözülüyor mu?

Muğla Menteşe'de su sorunu çözülüyor mu?

Muğla'da su kesintilerini önlemek için başlatılan çalışmalarla Menteşe ilçesinde su sorununun büyük ölçüde çözüldüğü açıklandı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla Menteşe'de su sorunu çözülüyor mu?
KAYNAK: İHA

Muğla'da Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, şehir merkezinde yaşanan su kesintilerini önlemek amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Özellikle yüksek kotlarda yaşanan su kesintileri, yapılan yenileme çalışmaları ile büyük ölçüde giderildi.

Başkan Aras'ın Talimatıyla Çalışmalar hızlandı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın göreve gelmesiyle birlikte su sıkıntılarının giderilmesi yönünde başlatılan çalışmalar, 38 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu süre zarfında, Menteşe ilçesinin su sorunları önemli ölçüde çözüldü.

Bahçeyaka Su Havzasından Ek Su Temini

İlçenin önemli bir kısmını besleyen Bahçeyaka su havzası iletim hatları üzerinde yapılan yenileme çalışmaları sonucunda, Akçaova deposuna ilave su temini gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sayesinde su iletim kapasitesi saniyede 40 litre artırılarak, günlük 15 bin kişiye yetecek ek su sağlama kapasitesine ulaşıldı.

Menteşe ve Çevresinde Kalıcı Su Çözümü

Yapılan çalışmalarla birlikte, Menteşe ilçesinin Merkez Mahalleleri dışında Yeniköy, Kötekli, Yerkesik, Dağdibi, Kafaca ve Akçaova Mahallelerine de ilave su sağlanmaya başlandı. Devam edecek iyileştirme çalışmaları ile özellikle Yeniköy ve Kötekli bölgelerinde yaşanan su sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, depo seviyeleri SCADA sistemi üzerinden sürekli olarak izlenmekte olup, Akçaova deposunun yüzde 90 doluluk oranının üzerinde olması, bölgeye sorunsuz su sağlanacağı anlamına geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2025 TYT VE AYT deneme sınavları başladı

2025 TYT VE AYT deneme sınavları başladı