Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Modern pentatlon için tasarlanan Milli Lazer Silahı Adana TEKNOFEST'te

Modern pentatlon için tasarlanan Milli Lazer Silahı Adana TEKNOFEST'te

Tamamen yerli ve milli olarak tasarlanan modern pentatlon milli lazer silahı, Adana TEKNOFEST'te vatandaşların beğenisine sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Modern pentatlon için tasarlanan Milli Lazer Silahı Adana TEKNOFEST'te
KAYNAK: İHA

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle üretilen Milli Lazer Silahı, Adana’da düzenlenen etkinlikte sergilendi.

 Modern pentatlon branşında yurt dışına bağlılığı azaltmayı amaçlayan bu proje, sporcuların gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Vatandaşlar, bu yeni yerli teknolojiyi denemek için yoğun ilgi gösterdi.

Lazer Silahına Yoğun İlgi

Modern Pentatlon Milli Takım Atış Antrenörü Murat Uzdaş, lazer silahının daha önce yurt dışından ithal edildiğini belirterek, "Yerli ve milli hale getirdiğimiz bu silah ile maliyetleri düşürdük ve sporcuların gelişimine daha fazla katkı sağladık" dedi. Uzdaş, lazer silahının modelleme ve yazılımının tamamen Türkiye'de yapıldığını ancak lazer diyot ve pilin yurt dışından temin edildiğini vurguladı.

Güvenli ve Çevre Dostu

Milli lazer silahının çevreye veya sporculara herhangi bir zarar vermediğini ifade eden Uzdaş, küçük yaş gruplarından ilgilenen herkesin güvenle bu sistemi deneyimleyebileceğini söyledi. Ayrıca, lazer silahının Türkiye’de üretimi sayesinde sporcuların daha kolay erişim sağlayabileceği bir sisteme kavuştuğunu da belirtti.

Uzdaş'ın açıklamaları şöyle: “Yurt dışından ithal olarak gelen bir üründü lazer silahları. Bu da takdir edersiniz ki maliyetli bir ürün. Dolayısıyla sporcularımıza tabanda gelişim sağlamak adına Sanayi Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak bir projesiyle ürünü yerleştirip yerli ve milli hale getirdik. Fakat içinde kullanılan lazer diyot ve pil sadece Türkiye'de üretilmediği için yurt dışından geliyor. Onun dışında kalıplaması, modellemesi tamamen burada yapıldı. Yazılımı özellikle elektronik bir kart var içerisinde. Tamamen milli diyebiliriz. Atışı çok seven bir toplumuz. Dolayısıyla çok fazla ilgi var. Bu silahımızın özelliği zaten lazer olduğu için herhangi bir zarar vermiyor çevreye ya da sporculara. Dolayısıyla çok küçük yaştaki sporcu adaylarımızın ya da ilgisini çeken herkesin atışı deneyimleyebileceği bir sistem olarak burada görücüye çıkarttık. Çünkü tabandaki sporcuların kolay ulaşabileceği yaygınlaştırabileceğimiz sporu yayabileceğimiz bu anlamda faydalı bir ürün oldu bizler için.”

Adana TEKNOFEST'e yoğun katılım

Öte yandan Adana’da 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Adana TEKNOFEST, bu yıl da büyük bir heyecanla tamamlandı. Festival boyunca insansız hava araçlarından yapay zekaya, otonom sistemlerden uzay teknolojilerine kadar pek çok alanda projeler sergilendi. Adana TEKNOFEST, gençlerin projelerini sergileyip geleceğe dair adımlar attığı bir platform olurken, katılımcılardan büyük ilgi topladı. Adana'da 1 milyon 100 bin ziyaretçi festivale katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe'nin Savunma Sorunları Stoilov'u Harekete Geçirdi

Göztepe'nin Savunma Sorunları Stoilov'u Harekete Geçirdi