Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersinliler Patifest'te buluştu! Başkan festivale Karamel ile katıldı

Mersinliler Patifest'te buluştu! Başkan festivale Karamel ile katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Patifest renkli etkinliklere sahne oldu. Başkan Vahap Seçer festivale köpeği Karamel ile katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersinliler Patifest'te buluştu! Başkan festivale Karamel ile katıldı
KAYNAK: İHA

Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği ‘Yaşamı Sahiplen’ temalı Mersin Patifest, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Fenerbahçe Meydanı’nda düzenlendi. Etkinlikte kortej yürüyüşünden boyama ve fide dikim atölyelerine kadar çeşitli aktiviteler yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, köpeği Karamel ile festivale katılarak, hayvanseverlerle birlikte kortej yürüyüşünde yer aldı.

31 Bin Köpek Kısırlaştırıldı

Festivalde yaptığı konuşmada Vahap Seçer, Mersin'de bugüne kadar 31 bin 496 köpeği kısırlaştırdıklarını ve 30 bin 571 köpeği alındıkları ortama geri bıraktıklarını söyledi. TBMM’de kabul edilen yasa hakkında da değerlendirmelerde bulunan Seçer, hayvanların uyutulmasına karşı olduklarını belirterek tüm tarafların memnun olacağı şekilde çalışmalar yürütüleceğini vurguladı.

198 Can Dost Sahiplendirildi

Ağustos ayında başlatılan ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den’ kampanyası kapsamında şimdiye kadar 198 hayvan sahiplendirildi. Başkan Seçer, sahiplendirme sürecinin dijital ortamda da gerçekleştirilebileceğini hatırlatarak, vatandaşları sahiplen.mersin.bel.tr adresine yönlendirdi. Sahiplenme sonrasında da destek vermeye devam eden belediye, sahiplendirilen hayvanlara mama ve sağlık hizmetleri sunuyor.

2026 Yılı Hedefi: Sokaktaki Tüm Köpekleri Kısırlaştırmak

Mersin’de Bozyazı, Kaşlı ve Silifke'de hizmete açılan ve açılması planlanan Patiköy projeleriyle hayvanların bakımına devam edeceklerini belirten Seçer, 2026 yılı sonuna kadar sokaktaki tüm köpekleri kısırlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Başkan Seçer şunları söyledi: “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; canı yanan vatandaşları da rahatlatmak ama sokaktaki canların dostu olduğunu söyleyen sizler gibi vatandaşlarımızı da rahatlatacak, onların tırnağına taş değirmeyecek tedbirler alacağız. Herkesi anlıyoruz. Herkesi anlayışla karşılıyoruz. Herkesin ‘teşekkür ederim’ dediği bir çalışma yürütmek zorundayız. Sizleri, sahiplendiğiniz can dostlarıyla baş başa bırakmıyoruz. 2 yıl süreyle günlük kuru mama, 3 ayda bir iç ve dış parazit uygulaması, yılda 1 kuduz aşısı, 6 ayda bir pet kuaför hizmeti veriyoruz. Mersin Veteriner Hekimler Odasıyla da bir protokol yaptık ve odaya üye klinikler, vatandaşlarımızın bizden sahiplendikleri can dostların tedavisi için yüzde 25 indirim yapacaklar. Sahiplenme yapamayan vatandaşlar için de seçenekler var. İsteyen herkes birizberaberiz.org sitesi üzerinden kulübe, kuru mama ve kısırlaştırma desteği yapabilir. 2026 yılı sonuna kadar sokaktaki tüm köpekleri kısırlaştırmayı hedefliyoruz. Bunu başaracağız. Bugüne kadar nasıl başarılı çalışmalarımız olduysa 2026 yılı sonuna kadar da gösterdiğimiz hedefi gerçekleştireceğiz.”


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlık fahiş fiyatlara geçit vermedi: Cezalar ardı ardına kesildi

Bakanlık fahiş fiyatlara geçit vermedi: Cezalar ardı ardına kesildi