Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin’deki polisevi saldırısı davasında yeni gelişme

Mersin’deki polisevi saldırısı davasında yeni gelişme

Mersin’de geçen yıl polisevine yapılan terör saldırısında görülen davada yeni gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin’deki polisevi saldırısı davasında yeni gelişme
KAYNAK: İHA

Mersin’de geçen yıl Tece Polisevi’ne yapılan ve bir polis memurunun şehit düştüğü, bir polisin de yaralandığı terör saldırısının yargılaması sürüyor. Davada, 7’si tutuklu, 2’si kaçak, biri de tutuksuz olmak üzere 10 sanık hakkında karar verilmeye çalışılıyor. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan ikisi salonda, diğer beşi ise SEGBİS ile katıldı. Müştekiler ve avukatları da duruşmada yer aldı.

Duruşmada, terörist kadınları AVM’den alıp polisevine yakın bir yere bırakan taksi şoförü G.Y. tanık olarak ifade verdi. G.Y., iki küpeli kadının kendisine öğrenci olduklarını ve arkadaşlarının yanına gideceklerini söylediklerini, üzerlerinde iki sırt çantası olduğunu, bunların terörist olduklarını hiç düşünmediğini anlattı.

Mahkeme heyeti, tanıkların ve avukatların dinlenmesinin ardından tutuklu sanıklardan beşinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Diğer iki sanığın ise tutukluluklarının devamına hükmetti.

Olayda ne olmuştu?

Mersin’de 26 Eylül 2022’de iki kadın teröristin polisevine saldırması sonucu polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, Abdulkadir Öztürk ise yaralanmıştı. Saldırıda kurşun yiyen bir kadın ve yüksekten atlayan iki kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki bombayı patlatarak ölmüştü.

İddianamede ne istendi?

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kaçak olan Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo ile Sait D. ve Abdulgalip G.'ye 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227’şer yıl hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar için de aynı suçlardan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 207’şer yıl hapis istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKİ'den 42 ilde görülmemiş fırsat! Birikimi olanlar yaşadı!

TOKİ'den 42 ilde görülmemiş fırsat! Birikimi olanlar yaşadı!