Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de vatandaşlara 3 milyon yemek dağıtıldı

Mersin'de vatandaşlara 3 milyon yemek dağıtıldı

Mersin'de 'Mahalle Mutfakları' projesi, dört yıl içinde 3 milyona yakın yemeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de vatandaşlara 3 milyon yemek dağıtıldı
KAYNAK: İHA

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 Temmuz ayında başlatılan 'Mahalle Mutfakları' projesi, sosyal hizmetler alanında önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen projede, 15 lira gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemek, profesyonel aşçılar tarafından hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine sunuluyor.

Yemeğin Kalitesi ve Dağıtım Ağı

Projenin başlangıcından bu yana, 48 noktada kurulan mahalle mutfaklarında, yaklaşık 3 milyon yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Mersin'in merkez ilçelerinde 28, Tarsus'ta 17 ve Erdemli'de ise 3 mahalle mutlağı bulunuyor. Sosyal Hizmetler Uzmanı Yasemin Özbek Cilasın, projeye dair şunları belirtti: 'İlk olarak 2020 yılında faaliyete geçen mahalle mutfaklarımız, kentin dezavantajlı noktalarında hız kesmeden faaliyetini sürdürüyor.'

A W263872 01 Result

Yeni Aşhane Hazırlıkları

Hizmet alanını genişletme amacı güden belediye, Silifke'de yeni bir aşhane kurulumu için hazırlıklara başladı. Gıda mühendislerinin kontrolünde ve hijyenik şartlarda pişirilecek yemekler, vatandaşların en yakın mahalle mutfağından alınabilecek. Yasemin Özbek Cilasın, bu gelişmeleri şöyle özetledi: "Silifke'de kurulacak aşhane, vatandaşlarımıza en yakın mahalle mutfağından hizmet alacakları bir merkez olacak."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Motosiklet Çarpışması: 3 Yaralı, Kasksız Sürücü Ağır Yaralandı

Manavgat'ta Motosiklet Çarpışması: 3 Yaralı, Kasksız Sürücü Ağır Yaralandı