Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin’de Tefeci Çetesi Çökertildi: 5 Kişi Tutuklandı

Mersin’de Tefeci Çetesi Çökertildi: 5 Kişi Tutuklandı

Mersin'de düzenlenen operasyonla, faizle para vererek 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan tefeci şebekesi çökertildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin’de Tefeci Çetesi Çökertildi: 5 Kişi Tutuklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ekonomik olarak zor durumda olan kişilere yüksek faizle borç vererek tefecilik yapan bir çeteye yönelik operasyon düzenledi. Polisin teknik ve fiziki takibi sonucu, 37 kişiden 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç elde eden çete tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Mersin’in Tarsus ve Silifke ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla, tefecilik yapan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, suçtan elde edildiği değerlendirilen 70 bin TL, USB bellekler, tapu çıktıları, kuru sıkı tabanca, silah mühimmatları, borç bilgilerini içeren ajandalar, çek yaprakları, icra dosyaları ve boş senetler ele geçirildi. Ayrıca, başkalarına ait kredi kartları ve sahte el yapımı parfümler de bulundu.

5 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 7 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Bir şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Deniz Kenarında Ölü Bulundu: Kimliği Belirlendi

Alanya'da Deniz Kenarında Ölü Bulundu: Kimliği Belirlendi