Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de seyyar satıcı tezgahını saltanat arabasına çevirdi

Mersin'de seyyar satıcı tezgahını saltanat arabasına çevirdi

Mersinli seyyar satıcı, saltanat arabasına benzeyen tezgahıyla dikkat çekiyor. Gören bir daha bakıyor...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de seyyar satıcı tezgahını saltanat arabasına çevirdi
KAYNAK: İHA

Mersin'de seyyar satıcılık yapan 43 yaşındaki Musa Tümer, gürgen ağacından yaptırdığı saltanat arabası benzeri tezgahıyla şehrin ilgi odağı oldu. Tümer, bu özel tasarım tezgahında kerebiç tatlısı ve mamul satarak hem geçimini sağlıyor hem de çocuklarını okutmayı hedefliyor.

A W266859 04 Result

Musa Tümer, şeker hastalığı nedeniyle bir yıl boyunca çalışamadı ve bu süreçte ayağından iki parmağını kaybetti. Evde oturmanın getirdiği sıkıntıları ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunma arzusunu yenmek için eski dönemlerden esinlenerek bir tezgah tasarladı. Bu özel tezgah, saltanat arabası şeklinde ve gürgen ağacından yapılmış. Tümer, tezgahı tasarlarken tüm ölçüleri kendisi belirlemiş ve tezgahı hayata geçirmek için büyük bir azim göstermiş.

A W266859 05 Result

'Evime tüp alamıyordum ama tezgah için para ayırıyordum'

Tezgahını motosikletinin arkasına bağlayarak satış yapan Tümer, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: 'Yaklaşık bir yıldır çalışamıyordum, şeker hastalığı nedeniyle iki parmağımı kaybettim. Yüzde 51 engelim var ama çocuklarımı okutabilmek için bu işe başladım. Evime tüp alamıyordum ama bu tezgah için para ayırıyordum. Tezgahı yapmam yaklaşık 2,5 ay sürdü ve maliyeti 70-80 bin TL'yi geçti.'

Gören bir daha bakıyor

Tümer, tezgahın tasarımı ve yapım süreci hakkında da bilgi verdi: 'Ölçülerini ve tasarımını kendim yaptım ancak ustasını bulmakta zorlandım. Mersin'de üç ay boyunca her yeri araştırdım ama mobilyacılar bu işi yapmak istemedi. Sonunda bir sanayi ustasıyla anlaştım ve haftalık küçük ödemelerle tezgahı yaptırdım. Tezgahım çok ilgi çekiyor, bir bakan bir daha bakıyor. Bu tezgahı yapmamın sebebi, çocuklarımı okutabilmek ve engelime rağmen onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek.'

A W266859 03 Result

Osmanlı mamulleri ve kerebiç satıyor

Musa Tümer, 'Osmanlı mamulleri ve kerebiç' yazılı tezgahında evde hijyenik şartlarda hazırladığı cevizli ve Antep fıstıklı kerebiç ile cevizli ve hurmalı mamulleri satıyor. Cevizli kerebici 350 TL, Antep fıstıklı kerebici ise 460 TL'den satışa sunuyor. Tümer, 'Kerebiç yaparken Antep fıstığını parça şeklinde değil, tüm olarak ekliyorum. Cevizli mamuller ise üzerine eklediğim kaymak ve tarçınla çok özel bir lezzete sahip oluyor' diyerek ürünlerinin kalitesini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rakam netleşiyor: Memur ve emekli maaş zamları ne kadar artacak?

Rakam netleşiyor: Memur ve emekli maaş zamları ne kadar artacak?