Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de patili dostlara yardım eli uzattılar

Mersin'de patili dostlara yardım eli uzattılar

Mersin'de Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü, sokak hayvanları için yürüttüğü projelerle dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de patili dostlara yardım eli uzattılar
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü, sokakta yaşayan ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanlar için önemli çalışmalarını sürdürüyor. Bozyazı, Silifke ve Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nde misafir edilen can dostlarla birlikte, sokakta yaşayan hasta, yaralı ve kaza geçirmiş hayvanlara yönelik çeşitli hizmetler sunuluyor.

Sağlıklı ve Konforlu Bakım Evleri

Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü, bünyesindeki bakım evlerinde can dostlarını sağlıklı ve konforlu bir ortamda ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda başıboş, hasta, yaralı olan kedi ve köpeklerin toplanarak tedavi edilmesi, kısırlaştırma, sahiplendirme ve mama desteği gibi hizmetler sunuluyor.

Mersin'de Patili Dostlara Yardım Eli Uzattılar

Yıllık 6 Bin Kısırlaştırma Hedefi ve Daha Fazlası

Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, 2023 yılında yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Yıkılmaz, '2023 yılında 6 bin civarında kısırlaştırma gerçekleştirdik. Ayrıca 7 bin 200 kedi ve köpeğe kuduz ve karma aşısı yapıldı. 843 hayvan sahiplendirilerek sıcak yuvalara kavuşturuldu. Beslenme odakları oluşturularak, yerel hayvan koruma görevlileri ve derneklerle iş birliği yapıldı' dedi. Bu kapsamda mama miktarının da arttığını belirten Yıkılmaz, 2024 yılında da projelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Teknik Ekip ve Araç Sayısında Artış

Sokakta yaşayan hayvanlar için mama desteği vermenin yanı sıra, teknik ekip ve araç sayısında da artışa gittiklerini belirten Yıkılmaz, 'Ambulans sayısını 5'e, tekniker sayısını 15'e, veteriner hekim sayısını ise 12'ye çıkardık. Bu sayede hizmet kalitemizi daha da artırdık. Belediyenin bütçesi doğrultusunda elimizden geldiğince bu işe katkı sunduk' diye konuştu.

Kompost Mama Üretimi ve Yeni Projeler

2024 yılında hayata geçirecekleri önemli projelerden birinin kompost mama üretimi olduğunu belirten Yıkılmaz, 'Bu yıl içerisinde kırıcı ünitesi, kompost makinesi, kurutma makinesi ve pelet makinesinden oluşan bir ünite alımını gerçekleştireceğiz. Böylece Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'ndeki köpeklerin beslenmesinde kullanılan mama miktarının yüzde 50'sini bu ünite ile sağlayacağız' açıklamasında bulundu.

Mersin'de Patili Dostlara Yardım Eli Uzattılar

Mersin Veteriner Hekimleri Odası ile İş Birliği

Yıkılmaz, 2024 yılı için planladıkları projelerden birinin de Mersin Veteriner Hekimleri Odası ile hayata geçeceğini belirtti. Bu proje kapsamında, akşam ve gece saatlerinde yaşanan kazalarda yaralanan hayvanlara daha hızlı müdahale sağlamak adına özel veteriner kliniklerinden acil müdahale desteği alacaklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Samsung Galaxy S24 serisi ön satışa çıkıyor

Yeni Samsung Galaxy S24 serisi ön satışa çıkıyor