Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de MESKİ'den su güvenliği sistemi

Mersin'de MESKİ'den su güvenliği sistemi

MESKİ’nin yeni projesi ile Mersin genelindeki 150 içme suyu deposu, 7/24 izlenerek su güvenliği sağlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de MESKİ'den su güvenliği sistemi
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), su güvenliğini en üst düzeye taşımak için yeni bir projeyi hayata geçirdi. MESKİ Genel Müdürlüğü, SCADA sistemi üzerinden gerçekleştirilen merkezi uzaktan izleme ile Mersin genelindeki 150 içme suyu deposunu 7/24 izleyerek vatandaşların suyu güvenle tüketmelerini sağlıyor.

150 İçme Suyu Deposuna Yüksek Teknolojik Donanım

MESKİ’nin teknolojiyi yakından takip eden yeni projesi kapsamında, dağınık lokasyonlarda bulunan 150 içme suyu deposuna 900 IR bullet dijital kamera, 150 haberleşme panosu, hareket sensörleri, alarm sistemleri, sesli anons sistemi, led aydınlatmalar, yangın sensörleri, kapı switch ve kart okuma sistemleri kuruluyor. Bu yeni sistemler, içme suyu depolarının merkezi uzaktan izleme tesisine entegrasyonunu sağlıyor. Depolar, bu yazılım ve ekranlar aracılığıyla MESKİ personeli tarafından anlık olarak izlenebiliyor.

A W241826 01 Result

İzinsiz Giriş ve Tehlikelere Anında Müdahale

MESKİ içme suyu depolarına yapılabilecek izinsiz girişler, saldırılar ya da yangın gibi tehlikeli durumlar, anlık olarak izlenerek gerekli müdahaleler hızlıca gerçekleştiriliyor. Hareket sensörleri izinsiz girişleri algıladığında, alarm sistemi devreye giriyor ve kameralar olayın fotoğraflarını çekerek kayıt altına alıyor. Sesli anons sistemi ile tesisten uzaklaşılması gerektiği bildiriliyor ve uzaktan izleme merkezindeki personel tarafından gerekli uyarılar yapılıyor. Durum devam ederse, en yakın ekipler bilgilendirilerek güvenlik sağlanıyor. MESKİ, ayrıca kötü durumda olan tesislerin panel çitlerini yenileyerek güvenliği artırıyor.

Yetkililerden Açıklamalar

MESKİ Ticaret İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Güvenlik ve Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Barlas, 'Tesislerimizdeki kamera, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle olası izinsiz tüm girişimler anında güvenlik SCADA Merkezimize iletilmektedir. Su güvenliği SCADA ekibimiz, tüm alarmları izleyerek anında müdahale etmektedir' dedi.

MESKİ Satın Alma Şube Müdürü Gökmen Ataş ise, 'MESKİ su güvenliği SCADA’sı ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar dağınık lokasyonlarda bulunan ve ulaşılması hemen mümkün olmayan 150 adet su deposu ve tesislerimize kurmuş olduğumuz kameralar, hareket sensörleri ve sesli ikaz sistemleriyle tesislerimizin güvenliği sağlanmaktadır. Ayrıca, güvenlik SCADA ekranlarımızdan ekiplerimizce 7/24 izleme yapılarak, olası müdahalelere anında önlem alınmaktadır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 Yaş Altı Kız Milli Takımı Polonya'yı Net Skorla Yendi

20 Yaş Altı Kız Milli Takımı Polonya'yı Net Skorla Yendi