Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi

Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi

Mersin'de 3 Ağustos'ta yaşanan kadın cinayeti, geniş bir protesto gösterisine sahne oldu. Pınar Bayrak'ın dini nikahlı eşi tarafından öldürülmesi, Mersin Kadın Platformu tarafından şiddetle kınandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi
KAYNAK: İHA

Mersin'de  Çiftlikköy Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi Pınar Bayrak, dini nikahlı eşi Z.E. tarafından darp edilerek öldürüldü. Olayın ardından, Z.E., Bayrak'ı bir arkadaşıyla birlikte Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü ancak Bayrak'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Zanlının Tutukluluk Durumu

Z.E. gözaltına alındıktan sonra, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, zanlının tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, adliye önünde geniş bir protestoya yol açtı.

Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi

Kadın Platformu'ndan Açıklamalar

Protesto gösterisine katılan Mersin Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine dikkat çekti. Platform adına konuşan Fatoş Sarıkaya, Pınar Bayrak’ın evliliği süresince sistematik olarak şiddet gördüğünü öne sürdü. Sarıkaya, Bayrak'ın ailesinin yanına döndüğünde, Z.E. tarafından tehditler sonucunda eve geri döndürülmek zorunda kaldığını belirtti. "Ödül gibi iyi hal indirimlerinden cüret alan bir erkek daha ‘nasıl olsa bana bir şey olmaz’ diyerek tehditlerle hane içine hapsettiği Pınar’ı katletti. Suçlular organize şekilde cinayeti örtbas etmeye çalıştı" dedi.

Mersin'de Kadın C*nayeti Protesto Edildi

Aile Üyeleri ve Tehditler

Pınar Bayrak'ın amcası Yusuf Bayrak, cinayetin bir aile meclisi kararıyla işlendiğini iddia etti. Bayrak, "O aile meclisi, hepsi dışarıda. Pınar’ı sahipsiz diye öldürdüler" diyerek, Z.E.'ye yardım edenlerin hala serbest olduğunu savundu. Ayrıca, kendisinin de tehdit edildiğini belirten Bayrak, can güvenliğinin olmadığını ifade etti. "Belki buradan çıktıktan sonra ben de ölebilirim. Pınar Bayrak bütün Türkiye’nin kızıdır, bütün Türkiye’nin sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Leyla Aydemir Olayı Nedir? Leyla Aydemir Nasıl Öldü?

Leyla Aydemir Olayı Nedir? Leyla Aydemir Nasıl Öldü?