Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'de ilaç şebekesine operasyon: Çamaşır makinasına saklamışlar

Mersin'de ilaç şebekesine operasyon: Çamaşır makinasına saklamışlar

Mersin polisi, hastalar için kullanılması gereken ilaçları usulsüz olarak satan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 19 şüpheliyi yakaladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, bazı hastanelerde MR ve BT tetkikleri için kullanılması gereken ilaçların usulsüz olarak satışının yapıldığı bilgisine ulaştı. İlaçların, raporlu hastalar adına alınıp sigortası olmayan kişilere satıldığı tespit edildi. Bu organizasyon içinde eczacılar ve hastane görevlilerinin de yer aldığı belirlendi.

Teknik ve Fiziki Takip yapıldı

Polis, usulsüz satış yapan şüphelilerin tespit edilmesi amacıyla teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Takiplerde, ilaç mümessilleriyle birlikte hareket eden şüphelilerin Hatay, Mersin ve Adana illerinde operasyonel bir yapı oluşturduğu anlaşıldı.

Eş Zamanlı Operasyon ve Ele Geçirilen İlaçlar

Tüm delillerin toplanmasının ardından, Mersin merkezli olarak 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, çamaşır makinası ve çamaşır sepeti gibi yerlerde gizlenmiş, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin TL olan 13 bin 500 kutu ilaç ele geçirildi.

Şüphelilerin İfadeleri Alındı

Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Mersin polisi, usulsüz ilaç satışını önlemek ve halk sağlığını korumak için çalışmalarına devam ediyor. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı

Manavgat'ta 8. Uluslararası Halk Dansları Festivali Coşkuyla Başladı