Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Berdan Nehri kırmızıya büründü

Mersin'de Berdan Nehri kırmızıya büründü

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Berdan Nehri'nde anormal renk değişimi panik yarattı. Çevre mühendisleri ve belediye ekipleri müdahale etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Berdan Nehri kırmızıya büründü
KAYNAK: İHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Berdan Nehri, Tozkoparan Zahir Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde sularını kırmızıya büründü. Yaklaşık 2 saat süren bu olağandışı renk değişimi, bölge sakinlerini endişelendirdi.

Mersin'de Berdan Nehri Kırmızıya Büründü

Sorumlular Tespit Edildi

Tarsus Belediyesi yetkilileri, Berdan Nehri çevresinde gerçekleştirdikleri çalışmada suyun kırmızıya dönmesinin sebebini araştırmaya başladı. Temizlik İşleri Müdürü Sıtkı Dev liderliğindeki ekipler ve Zabıta Müdürlüğü, Çevre Mühendisleri ile işbirliği yaparak olayın kaynağını tespit etti.

Kimyasal Madde Sızıntısı

Çevre mühendisleri, boya işlemlerinde kullanılan kimyasal maddenin suya sızdığını belirledi. Hızlı bir müdahaleyle sorun kontrol altına alındı ve gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Mersin'de Berdan Nehri Kırmızıya Büründü

Berdan Nehri

Berdan Nehri, Çamlıyayla bölgesinde doğup, Toros Dağları'ndan geçerek Çamlıyayla Cehennem deresi ve Kadıncık ırmağından sonra Tarsus'un içinden Akdeniz'e ulaşan önemli bir akarsu. Doğanın güzelliklerinden biri olan bu nehir, bu olayla bir süreliğine gündeme gelmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı 'nın Yeni Görevi Belli Oldu

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı 'nın Yeni Görevi Belli Oldu