Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Şehir Tiyatrosu 21 eğitmenle yeni yeteneklere kapılarını aralıyor!

Mersin Şehir Tiyatrosu 21 eğitmenle yeni yeteneklere kapılarını aralıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, 21 kişilik uzman kadrosu eşliğinde tiyatro kurslarına başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Şehir Tiyatrosu 21 eğitmenle yeni yeteneklere kapılarını aralıyor!
KAYNAK: İHA

 9 ile 45 yaş arası katılımcıların yer aldığı çocuk, genç ve yetişkin kategorilerini kapsayan kurs, her ekolden eğitmenlerle derslerine başladı.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hülya Savaş, kursların kişisel gelişime önemli katkılar sağladığını belirtti. Drama ile insanların kendilerini daha iyi ifade edebilme şansı bulduğunu vurgulayan Savaş, kursiyerlerin özgüvenlerini artırmayı ve kendilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Oyunlar aracılığıyla katılımcıların kendilerini keşfetmelerini sağladıklarını dile getiren Savaş, kurs sonrası analitik bir bakış açısı kazanmanın ve olayları daha iyi analiz etmenin faydalı olduğunu belirtti.AW072538_03

Ders saatlerinin yaş gruplarına göre farklılık gösterdiğini ve kursun çocuklarda 40 dakika, yetişkinlerde ise 2-3 saat sürebileceğini belirten Savaş, mezun olan katılımcılara destek olup, Şehir Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev alabilecekleri bir yol açtıklarını ifade etti. Ayrıca, Mersinlileri tiyatro izlemeye davet etti.AW072538_04

Şehir Tiyatrosu sanatçısı Mehmet Naci İdişçi ise çocuk, genç ve yetişkin gruplarında olan kursiyerlere tiyatroyu sevdirmeye çalıştıklarını söyledi. Bu yıl tüm hocaların eğitim vermeye karar verdiklerini belirten İdişçi, farklı ekollerden gelen donanımlı eğitmenlerle çalışmanın büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Gençler, çocuklar ve yetişkinlerden tiyatro kursuna büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FET*'nün kilit ismi yakalandı!

FET*'nün kilit ismi yakalandı!