Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Mut'ta çöpte bebek c*sedi bulundu: 2 kişi tutuklandı

Mersin Mut'ta çöpte bebek c*sedi bulundu: 2 kişi tutuklandı

Mersin'in Mut ilçesinde, atık madde toplayıcı bir çöp konteynerinde poşet içinde bebek c*sedi buldu. Bebeğin annesi ve anneannesi tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mut
Mersin Mut'ta çöpte bebek c*sedi bulundu: 2 kişi tutuklandı
KAYNAK: İHA

Mersin'in Mut ilçesinde, bir çöp konteynerinde poşet içinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonuçlandı. Olayla ilgili olarak bebeğin annesi Yağmur Çelik ve anneannesi Filiz Çelik tutuklanırken, baba Mesut Çelik adli kontrolle serbest bırakıldı.

Mersin’in Mut ilçesi Meydan Mahallesi'nde 24 Eylül günü meydana gelen olayda, atık madde toplayıcısı 50 yaşındaki Cennet Sünbül, çöp konteynerini karıştırırken kanca ile tuttuğu poşetin içinde beze sarılı bir bebek c*sedi buldu. Durumu hemen yetkililere bildiren Sünbül’ün ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ve savcının yaptığı incelemelerin ardından bebeğin cansız bedeni morga kaldırıldı.

Olayın Ardından Soruşturma Başlatıldı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olay yerinde bulunan kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, 14 gün önce “Bir kurumda işe başladım” diyerek ilçeye yerleşen Yağmur Çelik’in bebeğin cansız bedenini çöpe attığını tespit etti. Bu gelişmenin ardından polis, Yağmur Çelik’in yanında kalan annesi Filiz Çelik ile birlikte merkez ilçe Akdeniz’deki baba evine gittiğini belirledi.

Gözaltına alındılar

Polis ekipleri, bebeğin annesi Yağmur Çelik, anneanne Filiz Çelik ve dede Mesut Çelik’i gözaltına aldı. Şüpheliler, Mut ilçesine götürülerek emniyette sorguya alındı. Yapılan sorgulamada, anne Yağmur Çelik’in Tokat'ta bulunduğu sırada hamile kaldığı ve durumu annesine anlattığı, anneanne Filiz Çelik ile birlikte bebeği doğum sonrası çöpe atma planını hazırladıkları iddia edildi.

Anne ve Anneanne Tutuklandı, Baba Serbest Bırakıldı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağmur Çelik ve Filiz Çelik, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebeğin babası olduğu belirtilen Mesut Çelik ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba Çelik’in olaydan haberdar olmadığı ve kendisine hiçbir bilgi verilmediğini ifade ettiği öğrenildi.

Olay, ilçede büyük bir üzüntü yarattı. Bebek cesedinin bulunmasının ardından yaşanan bu gelişmeler, toplumda derin bir yara açarken, yetkililer olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için çalışmalara devam ediyor. Halk, yaşanan bu üzücü olayın bir daha yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep ediyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, anne ve anneannenin hangi gerekçelerle böyle bir karar verdikleri araştırılıyor. Adli süreçte yaşanacak gelişmeler kamuoyunun yakından takip ettiği bu olayda merakla bekleniyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'un İlk Kadın Valisinden Tebrik Çiçeği Yerine Bağış Çağrısı

Burdur'un İlk Kadın Valisinden Tebrik Çiçeği Yerine Bağış Çağrısı