Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde kritik adım atıldı!

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde kritik adım atıldı!

Mersin'in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde birinci ünitenin dış koruma kabuğu montajı tamamlandı. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde kritik adım atıldı!
KAYNAK: AA

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), birinci ünitenin dış koruma kabuğunun alt kısmı başarıyla monte edildi. Bu montaj, santralin güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

63 Metre Yüksekliğindeki Metal Yapının Montajı Tamamlandı

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 63 metre yüksekliğe sahip metal yapının montajı 10 saat sürdü. Bu yapı, nükleer santralin dış etkenlere karşı korunmasında hayati bir rol oynuyor.

Genel Müdür Açıklama Yaptı

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, üçüncü nesil nükleer güç ünitelerinin büyük depremler, kasırgalar, tsunamiler ve şok dalgaları gibi dış tehditlere karşı dayanıklı olarak tasarlandığını vurguladı. 

Butckikh, "Dış koruma kabının alt kubbe kısmının başarılı şekilde monte edilmesinin ardından, bir sonraki aşamada dış koruma kabının kubbesinin monte edilmesi işlemi gerçekleştirilecek. Bu büyük ölçekli betonarme yapı, nükleer santralin hizmet ömrü boyunca reaktör tesisini dış etkilerden koruyacak." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin'den ABD'nin Nükleer Strateji İddiasına Tepki

Çin'den ABD'nin Nükleer Strateji İddiasına Tepki