Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel MATSO’da Ulualan kavgası

MATSO’da Ulualan kavgası

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu, 25 Nisan 2023’te yapılan Nisan Ayı Meclis’inde gerçekleştirilen korsan çekim ve ardından yapılan halkla ilişkiler çalışmasını kınadı. Meclis Üyesi Turgut Akar ise Ululalan konusunda MATSO’nun siyaset yaptığını ve siyasete alet olduğunu kaydetti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MATSO’da Ulualan kavgası

MATSO Yönetim Kurulu’nun yayınladığı metinde şu ifadelere yer verildi: “Manavgat’ın en köklü kurumlarından birisidir. MATSO’yu kimse şahsi hedefleri için sıçrama tahtası haline dönüştüremez. 9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz MATSO seçimlerinden bu yana sürekli gereksiz gerginlikler çıkararak Meclis’in ahengini bozan Meclis Üyesi Turgay Akar seçim yenilgisinin psikolojisinden bir türlü çıkamamıştır. Amacı Manavgat İş dünyasına hizmet etmek değil, Odayı siyasi hedeflerinin vitrini haline getirmektir. Meclis Üyesi Akar, 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen MATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı esnasında korsan video çekimi ile etik kuralları hiçe sayarak MATSO Meclisine ve Manavgat İş Dünyasına yakışmayan bir eylem gerçekleştirmiştir. MATSO ailesi içinde yaşanan kamuoyuna kapalı konuşmaları ve görüntüleri gizlice çektirerek sosyal medya üzerinden kamuoyuna servis etmiştir. MATSO ile ilgili düşüncelerini açıklamaktan ziyade kendi piar çalışmasını yapmıştır. MATSO Yönetimi olarak meclisimizde yaşanacak bu tip pervasız ve etik kurallara uymayan davranışlara sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Turgay Akar ve sözde destekçileri bilsin ki MATSO’yu kimsenin siyasi vitrin yapmasına müsaade etmeyeceğiz. MATSO Yönetimi olarak konuyla ilgili hukuki ve idari işlem başlattık. Sürecinde sonuna kadar takipçisi olacağız. Manavgat kamuoyuna en derin saygılarımızla.”

“GOLF VE OTEL PLANINI SÖZEN YAPTI”

Korsan olduğu iddiasıyla kınanan o çekiminde MATSO Meclis Üyesi Turgut Akar şunları kaydetti: “Ulualan Platformu’nun içinde iki tane kurum yok. Birisi MASİAD, diğeri de Muz Birliği. Bunun da neden olmadığını biz çok iyi biliyoruz. Seçimlerde MASİAD’ın ve Muz Birliği’nin benimde içinde olduğum Tarım Komitesi’nin bana destek vermesinden dolayı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in baskıları neticesinden dolayı Ulualan Platformu’na bu kişiler alınmadı. Birtakım birlikler dernekler orada olmasına rağmen MASİAD ve Muz Birliği bu kuruma dahil edilmedi. Ulualan ile ilgili ilk planlama 27.07.2012 yılında Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in imzasıyla 25 binlik plan yapma yetkisi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dilekçe verildi. Şükrü Sözen diyor ki; Ulualan'la ilgili 25 binlik plan yetkisini Turizm Bakanlığı’ndan istiyorum. Ben burada plan yapacağım. Bununla ilgili bana yetki verin. Planlama yetkisi Manavgat Belediyesi’ne veriliyor. Biz de bunları yeni öğreniyoruz. 23.02.2015 tarihinde belediye bu planla ilgili bakanlıktan tekrar ek süre istiyor. Kültür Bakanlığı da bu ek süreyi veriyor. 26.12.2016’da onay almak üzere Şükrü Sözen’in imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu onayın verilmesiyle ilgili müracaatını yapıyor. Yapılan müracaatta 3 tane golf alanı tesisi ile beraber planlanmış hali, önünde yat limanın olduğu bir planlama. Golf alanı buraya yapılması ile ilgili planlama Turizm Bakanlığı’na Şükrü Sözen ve ekibi tarafından 2012 yılında takip edilmek üzere 2018’e kadar getiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 yılında planlama yapalım ve biz de dahil olalım diyor. Golf destinasyonu olabilmesi için 3 tane golf alanı yetersiz, 4 tane golf alanı olması lazım. Senin planlarında yat limanını ve çekekyerini dahil etmiyorum. Çizmiş olduğum 3 tane golf alanı, konaklama tesisine bir adette konaklamasız sadece oyun oynamakla ilgili bir 4. golf alanı daha ekliyorum diyor. Belediye ile de görüşmeler yapılıyor ve 28.11.2018 Kültür ve Turizm Bakanlığı bu planı askıya çıkarıyor ve Manavgat Belediyesi de aynı gün bunu onaylıyor. Bu şu anlama gelir. Gece kurtlar sürüye gelip, sabah çobanla yas tutmaya benzer. Yani bu memlekette siyasiler, siyaset yapıyor ve odalar da buna alet oluyor. Bunu şimdi söylemezsek ne zaman söyleyeceğiz?”

“DOĞALGAZI SAVUNMADIK, ULUALAN’DA ALET OLDUK”

“Biz seçime girdiğimizde herkes Turgay Akar siyasete odayı alet edecek denildi ama şimdi kimin siyasete alet ettiği ortaya çıktı. Üzüldüğüm tarafı şu 27 yıllık ticaret odasının siyasete bulaşmışlığı yok. AKP de CHP de MHP de hepsi bizim partimiz. Bu dengeyi iyi kurmak lazım. Ancak karşısında Şükrü Sözen var, hayatı siyaset üzerine kurulu. Ama siz burasını Şükrü Sözen ve CHP’nin arka bahçesi haline getirirseniz maalesef bunlar yaşanır. Bunlara katlanacaksınız Organize Sanayi Bölgesi bizim Manavgat’a yapabileceğimiz en önemli hizmettir. 2023 yılında  Manavgat doğalgaza hayır mitingi düzenledi, Atatürk Kültür Merkezi’nde. Böyle bir şey olabilir mi? Ne için? 200-300 milyon TL için. Hiç kimse sorgulamıyor. 2016 yılında Evrenseki’de bir turistik alanını 55 milyon Euro’ya satan belediye 15 milyon Euro ayırıp alt yapısını yapamıyor. Şükrü Sözen’e göre kanun mu değişecek? Doğalgaz bizim ticaret odasının savunması gereken bir olay. Ulualan platformu siyasi bir şova dönüştü. Çıkacak diyecek ki ben hata yaptım. 2012’de planladım. Ama şu anda Manavgat’ın böyle bir yere ihtiyacı yok. Hatasını kabul edecek. Böyle bir kibir abidesi. Nereye kadar susacağız arkadaşlar?”

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yağmur ve fırtına ağaç devirdi

Yağmur ve fırtına ağaç devirdi