Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mağarada mahsur kalan adam 3 ülkeyi seferber etti

Mağarada mahsur kalan adam 3 ülkeyi seferber etti

Mersin'deki Morca Mağarası'nda mahsur kalan ABD'li Mark Dickey'i kurtarmak için uluslararası bir kurtarma operasyonu başlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mağarada mahsur kalan adam 3 ülkeyi seferber etti

Süleyman Gezici

Bu mağara, Türkiye'nin en büyük üçüncü mağarası olarak bilinmektedir. Hırvatistan ve Macaristan gibi birçok ülkeden gelen kurtarma görevlileri, Türkiye'ye gelerek bu zorlu operasyona destek sağladılar.

Yaklaşık 150 kurtarma ekibi üyesi, Mark Dickey'i cumartesi gününden bu yana mahsur kaldığı derinlikte kurtarmak için yoğun çaba harcıyor. Ancak Türkiye Mağaracılık Federasyonu, operasyonun "karmaşık" olduğunu vurgulayarak Dickey'in bulunduğu yerin 1,120 metre derinlikte olmasının zorluğuna dikkat çekti.

Kurtarma operasyonunun koordinasyonunu üstlenen ekip, Dickey'e altı ünite kan verildiğini ve perşembe günü öğle saatlerine kadar durumunun stabil hale geldiğini açıkladı. Mark Dickey, mağaradan bir geçidi haritalandırmak için bir ekibe liderlik yaparken mide ve bağırsak kanaması geçirdiği belirtiliyor.

Mağaracılık Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, kanamasının kontrol altına alındığı ve Dickey'in desteksiz yürüyebildiği, ancak mağaradan çıkarılması için hala bir sedye gerekebileceği belirtildi. Bu operasyon, dünyanın en büyük mağara kurtarma operasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Associated Press haber ajansının mağaradan aldığı bir video mesajda Dickey, kendisini kurtarmak için çaba gösterenlere teşekkür ederek "Türk hükümetinin hızlı tepkisi ve tıbbi malzemeleri temin etmesinin hayatını kurtardığını" ifade etti ve "Uçurumun kenarına çok yaklaşmıştım" dedi.

AW025558_01

AW025558_09

AW025558_06

AW025558_12

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'dan Gazipaşa-Alanya Havalimani'na ilk sefer

İran'dan Gazipaşa-Alanya Havalimani'na ilk sefer