Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Lübnan'ı terk eden yabancı uyruklular Mersin'e geliyor!

Lübnan'ı terk eden yabancı uyruklular Mersin'e geliyor!

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının artmasıyla, Lübnan'daki yabancı uyruklu kişiler, Tripoli Limanı'ndan Mersin’in Taşucu Limanı'na tahliye edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lübnan'ı terk eden yabancı uyruklular Mersin'e geliyor!
KAYNAK: İHA

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine yönelik başlattığı kara operasyonları ile birlikte, Lübnan'daki yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi hız kazandı. 

Son olarak, Lübnan'ın Tripoli Limanı'ndan hareket eden gemi, çeşitli ülke vatandaşlarından oluşan 315 yolcu ile Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'na ulaştı.

Türkiye'ye gelen yolcu sayısı 677'ye yükseldi

Bugüne kadar Lübnan'dan Taşucu'na gelen toplam yolcu sayısı 677 olarak kaydedildi. İsrail ordusu, Hizbullah hedeflerine saldırı planladığını duyurmasının ardından Beyrut'un güneyindeki sivillere tahliye çağrısı yapmıştı. Bu durum, Lübnan'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı.

Yabancı uyruklular Türkiye'den ayrılıyor

Birçok ülke, vatandaşlarını Lübnan'ı terk etmeleri konusunda uyarırken, uçuşların askıya alınması ile birlikte yabancı uyruklular deniz yoluyla Türkiye'ye geçmeyi tercih etti. Taşucu Limanı'na ulaştıktan sonra, yabancı uyrukluların işlemleri tamamlandı ve aileleri ile birlikte minibüslerle ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
X Değer Kaybetmeye Devam Ediyor: 9 Milyar Dolara Geriledi

X Değer Kaybetmeye Devam Ediyor: 9 Milyar Dolara Geriledi