Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Kuruyan Burdur Gölü'nü Kurtarmak İçin Gazeteciler Adım Attı!

Kuruyan Burdur Gölü'nü Kurtarmak İçin Gazeteciler Adım Attı!

Burdur Gölü, su kaybı ve iklim değişikliği nedeniyle tehlikede. Gazeteciler fidan dikim etkinliği düzenleyerek dikkat çekti. İşte detaylar

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kuruyan Burdur Gölü'nü Kurtarmak İçin Gazeteciler Adım Attı!
KAYNAK: İHA

Kuraklık ve yanlış tarım uygulamaları nedeniyle su kaybı yaşayan Türkiye’nin 7. büyük gölü olan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için Burdurlu gazeteciler, Yeşil Kuşak Projesi alanında fidan dikim etkinliği düzenledi.

Burdur Gölü Kuruyor, Çareler Aranıyor

İklim değişikliği ve kaçak sondajlar gibi nedenlerden dolayı her geçen gün daha fazla su kaybeden Burdur Gölü, Türkiye'nin su varlıkları açısından kritik bir noktada. Gölü besleyen derelerin üzerine yapılan barajlar ve bölgede gerçekleştirilen vahşi sulama uygulamaları, gölün kurumasına neden olan başlıca etkenler arasında. Son 3 yıldır bölgede yağışların ciddi oranda düşmesi de gölü besleyen su kaynaklarını olumsuz etkiliyor. Burdur Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, gölün bu kötü gidişatına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla fidan dikim etkinliği düzenledi.

"Burdur Gölü ve Çevresi Ağaçlandırılmalı"

Etkinlik sonunda açıklama yapan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Küşat Tuncel, Burdur Gölü’nün yaşadığı su kaybına karşı çözüm olarak ağaçlandırma faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Tuncel, "Burdur Gölü çevresinde yeşil kuşak oluşturulmalı ve bizler bu projenin takipçisi olacağız" dedi. Tuncel, ağaçlandırma çalışmalarının hem gölün görünümünü iyileştireceğini hem de buharlaşmayı azaltarak su kaybını önlemeye yardımcı olacağını belirtti.

"Burdur Gölü Hepimizin"

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Serkan Şimşek de Burdur Gölü'nün ağaçlandırılmasının Burdur’un iklimini yeniden dengeye getireceğine inandıklarını belirtti. "Belki gölü büyütemeyiz ama şu anki halini koruyabiliriz," diyen Şimşek, tüm Burdur halkını ve Türkiye'yi bu projeye destek vermeye davet etti. Şimşek, Burdur Gölü’nün sadece Burdurluların değil, tüm Türkiye’nin doğal bir zenginliği olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Valisi Davut Gül 2024 Yılı Emniyet Verilerini Açıkladı

İstanbul Valisi Davut Gül 2024 Yılı Emniyet Verilerini Açıkladı