Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel “KADIN DOSTU İŞLETMELER” ÖDÜLLENDİRİLDİ

“KADIN DOSTU İŞLETMELER” ÖDÜLLENDİRİLDİ

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Antalya Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Antalya İl Eylem Planı içerisinde yer alan, “Kadın Dostu İşletme” plaket töreni düzenlendi. Etkinlikte her iki Kurum tarafından belirlenen 10 işverene plaketleri takdim edildi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KADIN DOSTU İŞLETMELER” ÖDÜLLENDİRİLDİ

“Kadın Dostu İşletme” anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle dün “Kadın Dostu İşletme” plaket töreni düzenlendi. Törende, özel sektörde kadın istihdamını arttıran, kadın girişimciliği ekonomik olarak güçlendiren, kadınlara öncülük eden, farklı sektörlerden 9 işveren ve bir kadın girişimci olmak üzere 10 işverene “Kadın dostu işletme” plaketi takdim edildi. Düzenlenen etkinlikle, özel sektörün kadın alanındaki çalışmalarının desteklenmesi, kadın istihdamının arttırılması, kadınların ve kadın girişimciliğinin ekonomik olarak güçlendirilmesi amaçlandı.

PLAKET (8)

“KADIN İSTİHDAMINDA ÖNCÜ İŞLETMELERE PLAKET”

En çok kadın istihdam eden ve ödül alan işveren ve kadın girişimcilerin isimleri şöyle: Galeri Kristal Tur. İnş. Paz. ve Tic. A.Ş., Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş., Tıbbi cihaz üretimi sektöründe faaliyet gösteren NOVA MED GMBH Vertrıebsgesellschaft Für Medizinischtechnische Gerate Und Verbrauchsartikel Almanya Antalya Serbest Bölgesi Merkez Şubesi, Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm Ve Ticaret A.Ş., Antalya Yaşam Hastaneleri Özel Sağlık Hiz. A.Ş., Securıtas Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi, Bars Pazarlama ve Ticaret Limited Şirket, Ekiciler Süt Gıda Tarım Hay. San. Ve Tic. A.Ş., Antalya Medstar Hastaneler Grubu’na ise  (Antalya Deva Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş.); hem en çok kadın istihdam eden işyeri hem de şiddet gören kadınları işe almada öncülük etmesi yanında eğitim ve psikolojik danışmanlık desteği sağlaması, tüm sektöre örnek olması adına, Antalya’da 15 yıldır kadın girişimci ve kooperatif başkanlığı faaliyetinde bulunan Keziban Kan’a ise çalışma hayatındaki başarısı ve girişimleri ile örnek teşkil etmesi nedeni ile “Kadın Dostu İşletme” plaketi takdim edildi.

PLAKET (6)

“ANTALYA’DA 368 BİN 38 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ”

“Kadın dostu işletme anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, özel sektörün kadın istihdamının desteklenmesi, iş gücü piyasasına daha çok kadın çalışanın katılımı, kadınların ve kadın girişimciliğinin ekonomik olarak güçlendirilmesi amaçlanmaktadır” diyen Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Beyazıt Ablay törende yaptığı konuşmada, kadın istihdamına yönelik bazı istatistiki bilgiler paylaştı. Ablay, “Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, nüfusu 2 milyondan fazla olan iller arasında beşinci sırada yer almaktadır. Ülkemizde kadın istihdamına ilişkin verilere baktığımızda, 2022 Eylül ayı itibariyle 27 milyon 104 bin 533 çalışanın yüzde 31,63’ünü kadın çalışanlar oluşturmaktadır. Yani ülkemizde çalışan 8 milyon 573 bin kadın çalışanımız istihdam edilmektedir. Antalya ilimizde ise 1 milyon 91 bin 107 çalışanın yüzde 33,73’ünü yani 368 bin 38 kişi kadın çalışanlarımızdan oluşmaktadır. Antalya ilimiz Türkiye ortalamasının kadın istihdamı açısından iki puan üzerinde olup, bu durum, Antalya ilindeki kadınların istihdama katılımın dinamik bir yapıda seyrettiğini gösteriyor. En çok kadın istihdam eden ve bugün kadın dostu işletme plaket takdim edeceğimiz işverenlerimizin toplam istihdam ettiği kadın sayısı 11 bin 320 kişidir. Kadın girişimciliği ekonomik olarak güçlendiren, kadınlara öncü olan işverenlerimizin tüm sektöre örnek durumlarını sürdürmelerini bekliyoruz” dedi.

“ÖRNEK ALALIM VE SAYIMIZI ARTTIRALIM”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Kadın dostu işletmelerimiz, kadının eli değdiğinde her şeyin en güzel olacağını bildikleri için bu konuda şehrimizde önderlik yaptıkları için şehrimiz ve devletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu güzel örnekler, şehrimizdeki diğer işletmelerimize de bir yol olarak, yapılması gereken bir iş olarak tutulması gereken bir söz olarak diğer işletmelerimizi etkileyecek. İşletmelerimize fabrikalarımıza, şirketlerimize çağrımızdır. Bu işletmeleri örnek alalım ve sayımızı arttıralım. Çok daha büyük oranlarda kadının istihdam edildiği, iş hayatına katıldığı günlerimiz olsun” dedi.

HABER/FADİME YİĞİT                                                               

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reflektif malzeme satın alınacak

Reflektif malzeme satın alınacak