Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Ispartalı Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın naaşı, memleketi Isparta'da düzenlenen törenle karşılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı Son Yolculuğuna Uğurlandı
KAYNAK: İHA

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca köyü yakınlarında meydana gelen kazada, zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Şehit olan askerlerden biri Ispartalı Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'ydı. Büyükçaylı'nın naaşı, askeri uçakla memleketi Isparta'ya getirildi.

Havalimanında Karşılama Töreni Düzenlendi

Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın cenazesi Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda düzenlenen törenle karşılandı. Türk bayrağına sarılı tabut, tören mangası tarafından omuzlarda taşındı. Şehidin ailesi, tören alanında büyük bir acı yaşadı. Anne Ayşe Büyükçaylı, baba Osman Sacit Büyükçaylı ve kız kardeşi Gizem Büyükçaylı, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı.

Isparta, Tunceli, şehit, zırhlı araç kazası, Orhan Burak Büyükçaylı, askeri tören

Törene Katılan İsimler

Karşılama törenine, Isparta Valisi Aydın Baruş, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, şehidin onuruna düzenlenen kısa bir saygı duruşu ve dua ile son buldu.

Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Şehit Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın cenazesi, bugün ikindi namazının ardından 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Törene katılmak üzere Isparta'ya akın eden vatandaşlar, şehidi ebediyete uğurlamak için meydanda toplanmaya başladı.

Şehidin Hamile Eşi Doğum Yaptı

Acı habere ek olarak, şehidin hamile eşi Gizem Büyükçaylı'nın dün gece saatlerinde doğum yaptığı öğrenildi. Henüz babasını tanıma şansı olmayan bir evlat, şehit babasının hatırasını yaşatacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaş'ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Binlerce Eser Ele Geçirildi

Kaş'ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Binlerce Eser Ele Geçirildi